Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

luni, 14 iunie 2010

Din nou si din nou si din nou!

Uite ca este iar un nou inceput de saptamana. Timpul zboara extrem de repede si nu se opreste nici macar pentru a imortaliza o clipa din intreaga noastra viata. Asa ca, a trecut si banchetul de sfarsit de clasa a XII-a, care peste ani si ani va fi o amintire foarte frumoasa. A fost foarte frumos, am trait fiecare clipa cu intensitate maxima, dar a trecut la fel de repede.
Dar acum vreau sa trec la altceva. Azi am dormit toata ziua pentru ca am fost foarte obosita, si mai pe la 7 si ceva, am vorbit cu fetele sa iesim putin la o terasa. Zis si facut, pana la ora 8 jum ne-am strans toti, am stat, am ras, am glumit, am vorbit despre noaptea care tocmai a trecut si la 10 si cateva minute am ajuns acasa.
Nimic dubios. Dar apoi a inceput a mea mama ca "o mai tin mult intr-o veselie" pentru ca mai am doar 2 saptamani in care pot sa invat si ca incepand de joi seara nu fac altceva decat sa ies. Joi am iesit in oras cu colegii dupa ultimul sunet. Sambata am iesit vreo 2 ore pe teresa, aseara a fost banchetul si acuma seara am iesit din nou o ora jumate. Ei i se pare extrem de mult si chiar nu intelege ce gasesc distractiv in a iesi atat de mult. Ca nu fac nimic, ca nu stiu decat sa ies cu fetele la barfe, cum prind ocazia cum plec de-acasa.
N-am zis absolut nimic, am tacut doar pentru ca nu avea niciun sens sa ii spun ca anul asta n-am iesit intr-un club de la Valentine's day pana joi. Dumnezeule, a venit vara, simt nevoia sa ies, nu pot doar sa stau inchisa intre 4 pereti sa invat. Nu suport monotonia si nu suport sa fac aceleasi lucruri in fiecare zi. Daca felul ei e total diferit de al meu si ea prefera sa stea inchisa in casa, in pat decat sa iasa, atunci e problema ei. Inteleg ca deja la ea se pune altfel problema din cauza ca lucreaza si ca atunci cand e acasa prefera sa nu mai iasa ca sa se odihneasca, dar eu...eu nu am 40 de ani. Abia am 19.
Toata lumea imi spune sa rezist si stiu ca nu am altceva mai bun de facut pentru ca nu am nicio alta alternativa, dar abia astept sa ma marit ca sa pot pleca de-acasa, pentru ca nu plec la facultate in alt oras din pacate. Stiu ca nu gandesc tocmai ok momentan si ca familia inseamna totul in viata, dar m-am saturat doar de critici. Si culmea e faptul ca mama ma intelege in mai toate problemele mele, mai putin iesitul in oras, dar nu se gandeste la faptul ca de un an de zile nu mai ies asa de mult, ies mai mult sa ma plimb si ca, ce e cel mai important, aproape ca nu-i mai cer bani decat atunci cand chiar e necesar.
Si stam si ne intrebam de ce adolescentii nu vorbesc cu parintii. Pai pentru ca multi parinti, din cauza ca au trait alte vremuri, nu pot sa isi inteleaga proprii copii, nu pot sa se transpuna in timpul de-acum si la varsta lor. Refuza efectiv sa isi aduca aminte de vremea cand ei aveau anii nostrii si ca aveau si ei nevoie de putina libertate, de intelegere din partea parintilor...mama de exemplu, in familia ei nu a avut parte nici de libertate si nici de intelegere cand a fost de varsta mea, parintii ei au stiut una si buna, dar vad ca si ea face la fel in unele privinte, ca sa nu mai vorbesc de tati.
Stau sa ma intreb daca si eu o sa ma comport la fel cu proprii mei copii, daca si eu am sa fac la fel ca mama...deoarece se spune ca, in viitor, copii se comporta dupa cum vad acasa... Nu vreau sa o judec pentru ca stiu ca multe lucruri le face din prea multa iubire, dar vreau sa ma lasa sa dau singura cu capul ca sa invat din propriile mele greseli. Nu mai sunt acea fetita de 3-4 ani care avea nevoie de mama tot timpul, am crescut si vreau sa imi iau zborul incet incet. Vreau sa ma inteleaga, sa realizeze ca la varsta mea nu pot sa stau inchisa in casa, sa realizeze faptul ca sunt capabila sa invat si daca nu ma bate la cap in fiecare zi cu asta, sa vada ca am devenit mai responsabila decat atunci cand aveam 8ani...ca efectiva am crescut si m-am maturizat si ca am nevoie de alte lucruri fata de ea. Atat vreau...nu cred ca cer prea mult!

15 comentarii:

  1. renunta la anticonceptionale sa se protejeze el:-? sau faci ceva vreun taratament dermatologic? desi nu pari a avea probleme cu cosurile. spor la dat jos kg. acum vara e f usor:x. apa si iar apa. toata ziua:">

    RăspundețiȘtergere
  2. le-am luat din cauza menstruatiei si si pentru cosuri, care le aveam mai mult pe spate, dar acum mi-au trecut si nu le mai iau

    RăspundețiȘtergere
  3. pai vreau sa zic ca am si eu niste cosulete pe spate,si urmez un tratament,dar mi-a zis ca nu-mi da pe baza de anticonceptionale ca o sa ma ingras. ma dau cu 2 solutii. nu si-a facut prea mare efectul desi il urmez de 2 luni. sper ca in urmatoarea luna sa-mi mai dispara.:(.

    RăspundețiȘtergere
  4. mai mie mi-a luat mami ceva de la magazinele astea naturiste...e un fel de solutie antiacneica si dupa tre sa te dai neaparat cu un gel...da e chiar foarte buna, la mine s-a vazut efectul dupa o saptamana si ceva, e pe baza de busuioc

    RăspundețiȘtergere
  5. Destul de aiurea ca mama ta inca nu iti da destula libertate.
    Uitandu'ma la tine nu stiu de ce ma plang eu la 14 ani..
    Sper sa isi dea seama ca nu e mare problema sa iesi asa des.

    RăspundețiȘtergere
  6. sper si eu asta, dar banuiesc ca se va rezolva si asta peste 3 saptamani cand termin cu bacul

    RăspundețiȘtergere
  7. Camelia, incantata de asemenea. :)

    Mersi mult de sfaturi. Sper sa nu te dezamagesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa sant parintii...Cu siguranta mama ta te iubeste si vrea pentru tine tot ce este bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. am avut si eu aceasi problema cu mama, ea fiind o fire extrem de sperioasa si nu ma lasa afara. am avut multe discutii pe tema asta, si incet incet a inceput sa inteleaga ca este nevoie de iesitul asta afara.
    mama ta doar isi face griji pentru tine si tre sa o intelegi, dar sa ii si spui ca ai crescut si tot dialogul ala.

    RăspundețiȘtergere
  10. am cam incercat anelise, dar momentan nu tine nimic pentru ca vine bacul si ea are impresia ca din cauza asta ar trebui sa ma inchid in casa pana cand se termina...o sa vad apoi ce e de facut...mersi de sfat:*:* si de vizita

    RăspundețiȘtergere
  11. Acum probabil e mai stresata decat tine, din cauza bac-ului, desi nu cred ca va recunoaste asta. E normal sa fie asa. Cu timpul, va mai lasa garda jos, dar nu spera la prea mult. Vei fi tot fetita ei si cand vei avea 55 de ani. Insa nu e cazul sa te sperii; din cate spui, mama ta pare chiar ok.
    Offtopic - arati senzational :*

    RăspundețiȘtergere
  12. esti foarte frumoasa...si tema blogului, cea noua, e superba!:)
    si apropo, felicitari, proaspat absolvento!

    RăspundețiȘtergere
  13. am tot uitat sa-ti zic...sa-mi dai te rog add p cris.buli sa te intreb ceva:D merci:*

    RăspundețiȘtergere
  14. multumesc Dara...sunt pozele de album:d

    RăspundețiȘtergere
  15. multumesc de compliment si urari Miss Sunshine

    RăspundețiȘtergere