Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

luni, 21 iunie 2010

De ce?

De ce tot timpul incercam sa facem pe plac persoanelor din jurul nostru, chiar daca noua nu ne convine? De ce incercam sa facem totul sa fie bine, mai mult in favoarea celuilalt, doar pentru a nu strica ceva in relatia de prietenie pe care o avem cu o persoana? Nu contest faptul ca prietenii aia adevarati sunt foarte importanti, dar cred ca uneori mai este cazul sa intervina si acea doza de egoism pe care o avem fiecare dintre noi...si cand vine vorba sa decizi in ceea ce priveste viitorul tau, sa o faci, indiferent de parerea si dorintele prietenilor...atunci e necesar sa te pui pe tine in prim plan si sa alegi pentru tine si ceea ce iti convine tie mai mult.
Dar nu, ea, Luana nu e asa...a luat-o ca pe o provocare, o provocare de a face ceva care nu e sigura ca i-ar placea, dar merge acolo pentru a mai sta inca un an cu o prietena a ei cu care se intelege foarte bine...din pacate e o persoana foarte influentabila si prietena ei si-a dat seama de acest lucru. Ceea ce a pus-o pe ganduri, a fost discutia pe care a avut-o cu prietenul ei, mult mai matur si care i-a spus ca atunci cand iti alegi facultatea, ti-o alegi in functie de ceea ce iti place si ca daca ea va merge la nu stiu ce chestie cu economia, unde isi pune creativitatea...o lasa undeva pe un raft? Nu ar fi o problema, dar ea vrea sa faca doar 1an de facultate pentru ca de la anu, cand implineste 20 vrea sa mearga sa faca cursul de stewardesa, ceea ce cred ca e o provocare destul de mare.
Luana este o persoana foarte creativa, cu o imaginatie increbila...toate mergem la ea sa ne aranjeze. Are un stil de a se juca si de a combina culorile pe pleoape, incredibil...Parerea mea ar fi ca daca tot pierde 1 an pentru ca e obligata, macar sa il piarda cu folos si sa faca ceva care chiar sa ii foloseasca mult mai mult dupa ce isi va incheia cariera de stewardesa pentru ca nu cred ca dupa cativa ani de munca, ea va mai veni in tara sa isi continue facultatea aia cu economia. Si culmea e ca nu vrea sa intelegea ca de fapt face acest lucru pentru ea, persoana care i-a gasit punctul ei cel mai vulnerabil si pe care il exploateaza la maxim.

5 comentarii:

  1. De obicei cam asa patesc toate persoanele. Iti arati vulnerabilitatea, si o cam patesti. Spr ca ea sa-si dea seama ce este mai bine pentru propria persoana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Povesti de genul am tot intalnit dar nu inseamna neaaparat ca este o persoana slaba, tocmai pentru ca este creativa eu cred ca pana la urma o sa iasa bine ai sa vezi

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiecare face ce crede ca e mai bine pentru el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Liviu, o cunosc prea bine...n-am spus ca e o persoana slaba si ca e foarte influentabila...pai e creativa, dar sa isi valorifice creativitatea si sa isi aleaga ceva ce ea vrea sa faca nu sa faca ceva pentru a fi in continuare aproape de o persoana

    RăspundețiȘtergere
  5. eu cred ca viata trebuie traita nu pierduta
    fiecare clipa ca si cum ar fi ultima

    RăspundețiȘtergere