Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

marți, 20 octombrie 2009

DE CE- intrebare retorica

De ce lumea inca te judeca?
De ce te judeca mai ales in acea zi in care nu te simti bine si din cauza unei vorbe spuse la nervi, esti catalogat fiind o persoana insensibila si nepasatoare?
De ce persoanele din jurul rau, mai ales prietenii, te judeca si nu sunt capabili sa te accepte asa cum esti?
De ce lumea te catalogheaza conform unui anumit tipar, din simplu fapt ca, intr-o zi, din cauza unei stari mai nasoale, ai o parere proasta despre lume si gandesti mai urat decat altadata si poate singura ta greseala este ca o faci cu voce tare?...dar asta nu conteaza...ai facut o mica greseala, deci lumea te judeca.
De ce atunci cand gresesti si esti judecat pentru asta, lumea care te judeca nici macar nu se intereseaza care este adevaratul motiv pentru care tu gandesti asa?
De ce lumea te judeca pentru faptu ca pe tine te intereseaza fericirea ta, mai mult decat a altora?
De ce lumea te judeca pentru ca pentru tine este mai important ca tie sa iti fie bine si apoi sa incerci, daca poti, sa ajuti cumva ca si persoanelor din jurul tau sa le fie bine?
De ce? De ce? De ce?
Am putea continua cu o lista destul de lunga de "de ce-uri"...dar, in conluzie, sunt prea multe DE CE-uri pentru a putea gasi un raspuns pentru fiecare si sunt prea multe persoane care te judeca in loc sa te accepte asa cum esti...sunt mult prea multe persoane care nu realizeaza ca oamenii sunt diferiti si ca sunt unele situatii in care 2 sau mai multe persoane nu gandesc la fel.



3 comentarii:

  1. bine ca eu incerc aici sa port o discutie filozofica pe tema intrebarilor retorice care incep cu sintagma "de ce" si u ma faci sa rad :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. bine că te fac să râzi şi nu de râs

    RăspundețiȘtergere