Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

marți, 27 octombrie 2009

Copilaria


"Copilaria este inima tuturor varstelor."
Lucian Blaga

Afirmatia lui Lucian Blaga este o afirmatie care trezeste unele cugetari, dar si unele sentimente de nostalgie pentru un timp trecut, al copilariei. Este bine sa pastrezi o nota de infantilitate in personalitatea ta si aceasta nota de infantilitate poate fi gasita atat la adolescenti, cat si la adulti.
Copilaria este o perioada magica in viata fiecarui om deoarece, doar atunci cand esti copil, poti sa fii lipsit de griji si de preocupari. Copilaria este momentul in care poti sa iti construiesti propria ta lume si sa traiesti in mica ta parte din rai, la care poti adauga in fiecare zi ceva nou cu ajutorul imaginatiei.
Adulti fiind, nu trebuie sa uitam copilaria si sa o inchidem intr-un cufar al amintirilor. Nu trebuie sa fim copii, ci doar sa invatam sa ne bucuram de lucrurile care ne ies in cale in viata de zi cu zi si sa le apreciem, chiar daca nu cu aceiasi intensitate ca si copiii. Cred astfel, ca afirmatia lui Blaga, are menirea de a scoate in evidenta faptul ca, copilaria, mai poate resimtita si atunci cand esti adult si ai acumulat cunostinte, pe care, copil fiind, nu le aveai.
In concluzie, consider ca inima, este cea care se va stinge intr-un corp batran si obosit, dar va purta in ea glasul gingas de copil, visele si amintirile de o viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu