Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

luni, 5 octombrie 2009

Cautand fericirea...


Deoarece ma aflu in perioada marilor descoperiri, cand totul este pus sub semnul intrebarii, ma intreb ce inseamna sa fii fericit in zilele noastre?
Unii spun ca inca nu au gasit un motiv care sa ii convina ca merita sa alerge dupa fericire dar ca lumea din jur ii forteaza sa creada ca fericirea exista, ce-i drept intr-o maniera mai ciudata, dar ea exista.
Sa trecem putin intr-o alta sfera si anume a lumii in care traim...o lume a ignorantei, a inculturii, a prostiei, a inconstientei.O lume in care daca nu te imbraci de la o anumita firma sau daca cheia masinii tale nu face parte din categoria trendy, care sa placa piztipoancelor si sa le motiveze pentru a incerca sa te cunoasca...esti etichetat...cam la fel ca si cum se intampla cu tag-urile acelea de pe faimosul "hi cinci" in care lumea te taguieste "bombonel/bombonica, te pupic, tzel mai frumusel" si asa mai departe.
O lume in care se pune mai mult accent pe ambalaj decat pe continut.Se pare ca nu mai conteaza ce gandeste, ce simte sau cata cultura are o persoana, ci conteaza mai mult ceea ce afiseaza.Conteaza mai mult ca pe hainele pe care le poarta sa se vada cat mai bine, scris cu auriu sau argintiu de preferabil, firma-nu conteaza ca sunt fake-uri ca dee!...lumea e cam prostuta si nu isi da seama.Conteaza mai mult nu faptul ca ai si tu o masina cu care te poti deplasa in stanga si in dreapta, ci conteaza ce masina ai.Nu conteaza cat esti de "cetit" sau de "invatat", ci conteaza mai mult grosimea portofelului, pentru ca de cele mai multe ori, cam lucrul acesta impresioneaza fetele.
Pacat...nu sunt cele mai importante lucruri in viata si multi isi dau seama de asta prea tarziu...
Oamenii cica sunt fericiti, dar fericirea lor este una dezamagitoare.Fericirea lor inseamna mai mult un mobil de ultima generatie, un lucru original de la un magazin de unde toata "lumea buna" cumpara, iar pentru unii adolescenti/adolescente inseamna sa ai prieten/prietena cu masina, dar nu intelegi gresit, ca daca e vb despre o Dacie, nu e bine.
Oamenii in general sunt foarte orbi si cred ca fericirea poate fi gasita in tot felul de lucruri de ordin material.Oamenii sunt condusi de lucruri materiale, iar acest lucru a devenit esential in societate.
Cineva spunea ca fericirea nu se atinge niciodata, dar ca in cautarea ei merita sa alergi toata viata, dar poate ar trebui sa completam si faptul ca tocmai cautarea fericirii, clipele de tresarire te fac fericit.
Cea mai mare fericire este atunci cand iti vezi aproapele fericit...si mai ales atunci cand vezi ca esti capabil sa faci o anumita persoana fericita, chiar si prin glumele pe care le faci, prin gesturile pe care le faci, prin vorbele pe care i le spui si nu prin felul in care te imbraci si contul pe care il ai.
Fericirea e "cand iti amintesti cat de fericit esti pentru ca iubesti si esti iubit" pentru tine insuti, pentru ce poti sa realizezi in viata,pentru cum te comporti,pentru felul in care arati seara cand iesiti in oras, dar cel mai important, pentru felul in care arati dimineata imediat dupa ce te trezesti!
...asta e fericirea...pentru mine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu