Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

luni, 26 octombrie 2009

...

Ai unele momente in care esti mai vulnerabil si persoanele de langa tine te pot influenta atat in bine, cat si in rau. Depinde doar de tine care cale o alegi. Trebuie doar sa fii constient de faptul ca persoanele din jurul tau nu te pot face sa alegi si sa urmezi o anumita cale sau sa urmezi un anumit sfat, dar nu au dreptul nici sa te judece pentru calea pe care o alegi sau pentru faptul ca i-ai urmat sau nu sfatul.
De multe ori poate este mai bine sa fii vulnerabil, asta in cazul in care ai langa tine persoane care te apreciaza pentru ceea ce esti, persoane care atunci cand iti vorbesc te pun fata in fata cu realitatea si nu te lasa sa visezi doar la lucruri care nu se pot realiza.
Atunci cand ai parte de influenta unor oameni nu neaparat superiori, ci niste oameni mai pregatiti, mai bine informati si care stiu sa iti puna problema disecata in fata, astfel incat sa poti sa o intelegi cel mai bine, esti cel mai castigat om. Dar o astfel de influenta te face sa realizezi multe lucruri.
Ajungi la un momendat sa te trezesti si sa constientizezi ca te afli in mijlocul prostiei, omul fiind capabil de o prostie fesenistica. Ajungi sa realizezi ca locul tau nu e printre prostime si ajungi sa iti vezi adevarata ta valoare, astfel, ajungi sa incerci sa iesi din "cochilia prostiei" in care te afli si sa iesi din anturajul unor oameni care atunci cand le vorbesti se uita ciudat la tine, care in sinea lor ajung sa te invidieze pentru ceea ce poti, pentru ceea ce stii si pentru ceea ce esti de fapt.
Nu e nici momentul si nu e nici locul in care sa traiesti plafonat cu ideea ca "nu conteaza cat de mult stii" sau cu o alta idee "nu conteaza ca stiu atatea, dar nu pot sa arat asta pentru ca lumea ma vede un pic ciudat". Este absolut normal ca oamenii care intalnesc persoane mai bine pregatite sau superioare din punct de vedere intelectual, sa se simta inferiori si chiar sa se simta prost din cauza asta.
Ideea de baza este sa treci peste asta, sa iei un bun exemplu de la o persoana superioara si sa iti propui sa te autodepasesti pe tine insuti. Sa lasi sa iti cada din brate cuvantul "NU" si sa iti dai seama ca de fapt nu exista "NU POT" ci doar "NU VREAU". Si daca schimbi negatia cu ceva afirmativ, nu iese altceva decat "VREAU => DECI POT"!

Un comentariu:

  1. să se simtă inferiori, cei care au preferat barurile în locul şcolii, cei care au preferat telenovelele în locul cărţilor, cei care au preferat cluburile în locul călătoriilor....a fi prost e o întămplare, neplăcută cei drept, a trăii în prostie e o consecinţa a nivelului social şi anturajului în care te desfăşori, învârţi.... a fi incult e o consecinţa a faptului ca refuzi să te cultivi, şi când zic cultivi nu mă refer la pus straturi în grădină ...a fi imbecil e o consecinţa a faptului că nivelul de IQ nu s-a dezvoltat datorită faptului că mediul în care ai cresut în primii 11 ani a fost nociv..
    Unul care este superior

    RăspundețiȘtergere