Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

luni, 12 iulie 2010

Acasa

Am revenit si eu acasa dupa un weekend intreg petrecut in sat la bunici. Am reusit in sfarsit sa merg si pe la ei ca anul acesta nu prea am fost, plus ca am zis ca mi-ar prinde bine putin aer mai curat ca sa pot sa ma relaxez si mai aveam si niste ganduri, ca nah, bunicii adica...intelegeti voi...vorba aceea, daca nu curge, picura! Am avut parte si de relaxare, de ore intregi in care am stat in curte, sub nucul cel batran, pe o bancuta si am citit, lasandu-ma purtata de val. E nucul amintirilor mele...sub acel nuc, cand eram micuta, imi gaseam tot timpul de lucru, ba stateam la umbra, ba acolo imi faceam casuta, ba ma ascundeam ore intregi de ceilalti. Acum am stat sa citesc. Am profitat din plin de faptul ca verisorului meu nu i-a mers calculatorul, asa ca am putut sa ma deconectez putin de la viata de zi cu zi. Duminica, desi era foarte cald afara, nebunei de vara-mea i-a venit o idee, sa mergem naiba stie pe unde, sa ne plimbam ca sa putem dormi noaptea mai bine. Zis si facut. Pe la ora 16, ne-am pornit de-acasa, eu, verisoara mea, prietenul ei, matusa mea si baiatul ei. Am inceput sa tot urcam pe diferite dealuri pana nu am mai putut nici unul dintre noi. Am avut oricum putin noroc deoarece sus mai adia din cand in vantul...am avut astfel parte de aproape 4 ore pline de peisaje pitoresti, care mai de care...locurile in care mama si-a petrecut copilaria. Asta am putea sa spunem ca a fost partea frumoasa.
Acum sa spun si aia urata...urata daca bagi in seama ce spun ceilalti si te intereseaza parerea celor din jur. In general nu prea ma intereseaza parerea celor din jur sau ce cred ei despre mine...ma intereseaza doar parerea persoanelor cu adevarat importante din viata mea. Ei bine, pana acum 2 ani eram in fiecare vacanta la bunici si stateam cu lumea de pe-acolo. Cum de 2 ani nu prea ma mai duc sau si daca ma duc, stau mai mult pe-acasa cu bunicii, lenevesc si mai ies din cand in cand la o tigara, lumea a inceput sa barfeaca. M-am saturat de atatia frustrati care nu au ce face si nu stiu cum sa se bucure de viata lor, incat se simt tot timpul nevoiti sa observe si cel mai mic detaliu la celelalte persoane ca mai apoi sa barfeasca cu toata lumea si sa il mai si infloreasca. Dar asta este, in fond si la urma urmei, nu prea avem cum sa schimbam lumea.

11 comentarii:

  1. Welcome back :D

    Barfa se vinde cel mai bine, nu prea ai cu ce sa-i inchizi gura. Indiferenta este singura solutie :)

    Take care.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, şi pe mine mă stresează frustraţii aştia care nu au altă treabă decât să bârfească.

    RăspundețiȘtergere
  3. super...si eu am fost recent la bunici... unde am foarte multe amintiri...din pacate am avut treaba pe la oras pe acolo si nu am avut timp sa hoinaresc... insa a fost relaxant si frumos...aer curattt...
    Legat de barfa asa pateam si eu acum cativa ani...ma duceam in fiecare vacanta ... (caci veneau mai multi la tara la bunici...eram o gasca) pe urma din ce in ce mai rar...si aveam o vecina barfea...la gre..sa nu mai zic ca zicea niste minciunii...m-am luat de cateva ori de ea...dupa care nu prea am mai avut timp sa stau sa ascult ce mai barfea... cred ca m-a lasat in pace :))) avand in vedere ca ma duc din an in paste...si nu stau la discutii ...ca nu mai ai cu cine:) ..
    te pup si ma bucur ca te-ai relaxat:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare ca te`ai distrat. Mi`ai facut o pofta nebuna de dus la tara si de.. de toate locurile de acolo.
    Cat despre gurile rele.. 8-| sa fim noi sanatosi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si bunicii mei au in curte un nuc batran care mi-a servit drept companion de joaca uneori pe cand petreceam verile acolo.
    Mi-ai adus aminte de copilarie, multumesc :)
    Gura lumii nu o operste nimeni, asa ca nu are rost sa o mai iei in seama.
    Important e sa faci mereu ceea ce te multumeste si te face fericita, astea sunt lucrurile care conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  6. imi este asa de dor de bancuta aia din fata portii..nu am mai trecut pe acolo de ani buni, din pacate casa a fost vanduta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa va spun cum potoleste mami gura lumii?
    Tati are o matusa tare tare optimista, daca vorbesti cu ea te incarci numai cu energie pozitiva, si ea are o mare vorba: cum sa faca copiii mei ce vreau eu? asta ar fi culmea, ce eu am facut ce a vrut mama?
    Asadar mami a luat drept lectie, si cand ii se pune pata se ia de ele, si le intreaba daca care cumva ele au facut ce au vrut parinti? si sa nu care cumva sa minta!
    Caci tati are un var tare drag noua, Miai, a carui mama e moarta de cand avea el 7 anisori, si Miahi acum e student si are si el o prietena...si cand mami a vazut ca cineva incepe sa zica ca macar sa nu se insoare ca e prea tanar, mami i-a zis clar si spintecat: Ba sa se insoaree, ca le sta bine impreuna..si ce dumneata ai facut ce au vrut parinti? Ia hai, ca noi ii cununam! Si de atunci li s-au cam retezat aripile...
    Vecine binevoitoare gasesti mereu, conteaza ca tu te-ai simtit bine! Si daca iti face placere sa revii mai des, caci bunici se bucura tare multde nepotii lor.

    RăspundețiȘtergere
  8. abia astept sa merg si eu la bunica...:) :x

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu sigurant ai avut un week-end frumos.Si mie imi place la tara.Liniste,aer....

    RăspundețiȘtergere