Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

miercuri, 27 ianuarie 2010

Sensul vietii!

Totul a pornit de la o discutie la ora de filozofie despre sensul vietii, fiind vorba de Albert Camus, care in "Mitul lui Sisif" avanseaza aceasta idee, de unde apare si intrebarea "Daca viata merita sau nu sa fie traita?".
Dupa mai multe discutii, pareri pro si contra, asa mai filozofice, am degenerat de la subiectul filozofic si am revenit la zilele noastre.
Sunt constienta ca fac parte dintr-o generatie care isi evidentiaza pe zi ce trece lipsurile pe care le are. Dar tocmai pentru ca fac parte din aceasta generatie, nu pot sa nu observ unde am ajuns. Se traieste dupa sloganul "viata trebuie traita la maxim". In unele momente este destul de bine sa tii cont si de acest slogan, insa generatia din care fac parte l-a inteles destul de gresit. Pentru foarte multi, acest slogan inseamna sa faci absolut orice iti trece prin cap, fara sa te gandesti la consecintele gestului tau, spunandu-ti tie insuti ca esti la varsta la care trebuie sa incerci tot si ca, la un momendat, atunci cand va fi timpul sa te asezi la casa ta, te vei cuminti.
Da, sunt de acord ca trebuie sa experimentezi, dar totul are o limita. Cred ca trebuie sa fii sau sa inveti sa fii o persoana echilibrata, care sa stie cand trebuie sa se opreasca. Desi toata lumea spune ca cel mai bine inveti din propriile tale greseli, ce rost are sa ajungi, ca fata, pana la extrema unui avort, cand poti sa inveti sa te protejezi avand ca punct de pornire greselile altora, care dintr-o prostie au ajuns la acest pas? Ce sens are sa ajungi sa bei pana nu mai poti sau chiar sa ajungi sa te droghezi si sa ajungi la spital, cand poti sa vezi asta in jurul tau si sa iti dai seama ca nu, tu nu vrei sa ajungi acolo, nu vrei sa cazi prada viciilor? Si exemplele de acest fel ar putea continua.
Da, viata merita traita la maxim, dar dupa parerea mea este necesar sa fii o persoana echilibrata, care sa stie ce merita experimentat in viata si ce nu, care sa constientizeze ca viata poate fi traita la maxim in diferite feluri si sa nu cazi tot timpul dintr-o extrema in alta.

Un comentariu:

  1. Viata are un sens bine definit... trebuie insa sa stim cum sa trecem peste toate greutatile ei fara sa gresim prea mult. este o competitie foarte stransa

    RăspundețiȘtergere