Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

vineri, 7 mai 2010

Si s-a dus!


Si s-a dus starea mea de bine...si asta nu doar din cauza vremii.
Da, e si vremea unul dintre factorii care a contribuit, dar mai e inca unul, unul care imi toaca nervii in fiecare zi si tot timpul tac, pentru ca asa am fost de mica invatata sa nu comentez si sa nu raspund urat, dar la un anumit moment o sa explodez si o sa rabuvnesc si atunci o sa vada si el.
Pe langa faptul ca pana acum imi toca capu cu vesnica intrebare "Ce faci, n-ai de invatat?", chiar si atunci cand venea acasa asta era in loc de salut, acum a trecut la cu totul altceva. Totul a inceput de la o simpla intrebare de-a mea, catre mami...am intrebat-o daca nu se mai impart pliante. Nu de alta, dar momentan ai mei au extrem de multe cheltuieli cu de toate si pana la sfarsitul scolii mai trebuie sa imi iau destule, si doar pentru scoala, ma gandeam ca daca ma duc 2-3 ore sambata mai imi ies 40 de lei. Nu sunt foarte multi, dar sunt niste banuti de buzunar si macar nu mai trebuie sa le cer lor, ca eu cu aia ma descurc o saptamana. Si apoi am oftat si le-am zis alor mei ca abia astept sa fie 2 iulie sa pot sa imi caut de lucru si sa am bani.
Si de-aici a inceput...tata m-a luat ca o prietena de-a noastra de familie l-a intrebat daca eu vreau sa fac facultatea la zi si ca el, dupa aceasta intrebare, s-a gandit ca intr-un fel poate ar fi mai bine sa nu o fac la zi ca asa as mai putea si eu sa lucrez...ar fi niste bani in plus si ar fi altfel...il inteleg si pe el, da cum pnm sa fac psihologia la fara frecventa? Stiu ca este, da mi se pare o porcarie. Stiu ca la psihologie, trebuie sa studiezi destul de mult si individual, dar oricum mai ai nevoie de unele explicatii suplimentare.
Al meu tata, in sfarsit si-a dat seama ca sunt sanse sa nu intru la fara taxa, chiar daca media mea momentan zboara de 9,40 si depinde doar de bac. Si ca va fi foarte mult, si nu stie cum se va descurca si cum vom face...stiu ca e greu, da ma enerveaza gandirea asta asa de pesimista! Asa ca nu m-am mai putut abtine si i-am spus sa stea linistit pe curul lui si sa nu isi mai planga atata de mila, pentru ca am sa lucrez, am sa imi pun bani deoparte si o sa reusesc cumva sa imi platesc eu facultatea si asa nici nu are ce sa mai comenteze in momentul in care va vedea ca am restante. Logic, dupa cum banuiam, s-a enervat, a iesit din camera si a trantit usa.
Pai daca nici asa nu-i bine, atuni cum pnm ii bine? Nu e bine ca vezi doamne, vor fi prea multi bani si se teme ca nu are de unde, da nu e bine nici daca ii spun ca eu am sa lucrez si am sa imi si fac facultatea la zi. Pai atunci sa imi zica el mie o solutie, care sa fie buna ca eu nu m-ai inteleg nimic.

P.S. uneori as vrea sa spun stop si sa uit de toate...sa ma inchid intr-o camera si lumea sa uite de mine si eu de lume...iar apoi, intr-un final sa se termine tot!...doar pe tine te-as pastra din toata lumea asta mare!

22 de comentarii:

  1. Păi trebuie să te pui pe învăţat de-acum,că deja e scurt timpul :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Blindius cam asta fac de cand a inceput saptamana...toata saptamana am stat acasa sa invat...si mai am aproape inca 2 luni in care trebuie doar sa invat la 2 materii ca la a3 nu mai am ce invata ca deja o stiu:p

    RăspundețiȘtergere
  3. dyanna stiu ca o sa fie destul de greu dar daca nici ei nu ma sprijina, atunci cine? daca nici ei nu ma sprijina iti dai seama cat optimism imi ramane

    RăspundețiȘtergere
  4. toti trecem prin diferite stari...cand esti fericita,cand trista,cand ai impresia ca vrei sa opresti totul,sau ai vrea sa fie altfel....dar timpul trece,e pretios,incerca ca il umpli doar cu ceea ce te face fericita,bucuroasa,implinita,vesela....si fi mai optimista..viata merge inainte...te pup,merci de vizite!

    RăspundețiȘtergere
  5. da stiu, da cand starea persista e cam greu, mai ales cand sunt unii care au grija ca starea respectiva sa ramana asa...plus ca din pacate momenta nu prea pot sa imi umplu timpul cu lucruri care ma fac pe mine fericita pentru ca nah, momentan invatatu e pe primu loc, asa ca nu prea am timp de multe...oricum mersi mult de incurajari...te-am pupat

    RăspundețiȘtergere
  6. lasa,mai e puuuuutin:D
    si cat despre spus stop...e bine sa spui stop...ca daca nu spui,uneori te auto-distrugi...si nu merita...

    RăspundețiȘtergere
  7. bacul??..nimic serios..inveti,te agiti,te stresezi in timp ce altii isi vad de viata "sociala"...dai probele scrise cu emotii mari...iar apoi inaintea afisarii rezultatelor emotiile vor reveni ca niste mici soricei...te cauti pe lista si surpriza: cei preocupati de viata sociala sunt mult peste tine!!!
    nu vreau sa te descurajez , dar asta e realitatea...dar tu continua sa inveti,inveti pentru tine,nu pentru altii!!

    RăspundețiȘtergere
  8. dee din pacate sunt constienta ca asta e realitatea...pacat ca nu intelege si tata! si nu intelege nici cealalta realitate...intrarea la facultate, ca fiind pe baza de dosar, altii au mediile imflate, la bac copiaza si intra in fata altoa care chiar au invatat...chiar daca dupa un an renunta ca nu mai merge, asta e partea a 2-a

    RăspundețiȘtergere
  9. pff stiu cum e sa vrei sa faci facultatea la zi...si eu mi-am dorit
    muult
    sa o fac la zi
    si am facuto

    ee altfel
    simti ca ai trecut prin fac.
    iti pumni
    si daca ai incredere in tine
    sigur vei reusi
    si cu media ta,,,sigur prinzi un loc la fara taxa.
    un big hug de la mine!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. multumesc mult de incurajari realbadpisy, mai ales ca de la tine e o incurajare dubla, pentru ca acum e si Nasturel cu tine! multumes de imbratisare. pupicei multi multi!

    RăspundețiȘtergere
  11. voiam sa dau un comentariu mare...dar pc -ul meu azi nu merge, deci nu pot sa zic..fi optimista, va fi bine:)

    RăspundețiȘtergere
  12. stii starea de bine nu piere niciodata... ea doar se inchide intr-un sertar, care mai tarziu este deschis

    RăspundețiȘtergere
  13. mersi de urare Romina!
    Ce frumos ai spus-o Ina!
    multumesc de vizita

    RăspundețiȘtergere
  14. Iubita,o sa poti sa si muncesti,ca facultatea iti va permite si o sa vezi ca va fi totul bine:)esti o fata puternica,trebuie sa nu lasi amanuntele astea sa te doboare:)stiu ca e imposibil sa nu le pui la sufletel,dar am incredere in tine ca te vei descurca!!!Pupici dulci dulciiiii si saru'manik pt premiuletz:*:*:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  15. Mersi mult de incurajari. Esti o draguta. Pupicei multi

    RăspundețiȘtergere
  16. E de laudat ca nu mai vrei sa ceri bani de buzunar parintilor, dar nu neglija invatatura. Nu stiu despre psihologie cum e la zi, insa te asigur ca am avut colegi in facultate si la ASE si la Politehnica ce au reusit sa lucreze toti anii de studiu si au si reusit sa termine facultatea la zi. Totul e sa vrei, sa te concentrezi pe ceea ce iti doresti cu adevarat si vei reusi, universul lucreaza pentru tine.
    Bafta multa la bac si admitere!

    RăspundețiȘtergere
  17. hey...multumesc foarte mult de incurajari...pai vreau sa lucrez si in timpul faculatii, chiar daca nu o sa reusesc sa lucrez foarte mult, ci doar cat sa imi acopar mie cheltuielile si oricum e un ajutor ca nu mai cer parintilor aia 5 lei sa zicem pentru suc ci ii pun eu si incet incet se aduna...eu am vorbit cu profesoara mea de stiinte sociale, care ni-a predat si psihologie si ea e si psiholog, specializat pe depresii si mi-a zis ca ea nu concepe sa fac psihologia decat la zi si ca va fi un pic greu pentru ca se bazeaza si pe foarte mult studiu individual...asta inseamna ca o sa imi ocupe foarte mult timp...si daca nu gasesc ceva ce sa imbin cu orele de la facultate, raman la promotii pe weekend si tot e ceva!

    RăspundețiȘtergere
  18. si eu dau bac-ul in vara dar nu-s deprimat:))ca stiu in ce tara traiesc...cu cine traiesc...si ce trebuie sa cotizez pentru ca,carmaciul suprem sa-mi dea o medie mare :P

    RăspundețiȘtergere
  19. pai e problema ta asta...eu ma stresez pentru ca vreau sa obtin media aia mare prin munca mea...ca o recompensa a eforturilor mele depuse in 4 ani de liceu...chiar nu ma ajuta cu nimic faptu ca o sa iau niste note mai mult decat umflate la bac si atunci cand cineva ma va intreba ceva eu am bag capul in piept...asa ca prefer chiar sa iau si 7 da macar il iau prin munca mea

    RăspundețiȘtergere