Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

joi, 22 aprilie 2010

Dragoste la prima vedere


Se intampla de multe ori sa ne indragostim la prima vedere de un suras, un gest, un cuvant, o voce si ne imaginam ca celalalt este asa cum ne dorim noi sa fie.
De cele mai multe ori, in cazul in care "scanteia" se aprinde la prima vedere, fizicul poate ocupa un loc primordial. Acea persoana nu trebuie neaparat sa fie de o frumusete orbitoare ci sa iti atraga atentia intr-un anumit mod. Poate zambetul strengaresc de la coltul gurii, poate ochii, poate linia mainilor, felul in care acel moment este imbracat sau poate chiar felul in care se uita la tine.
Dar dragostea la prima vedere depaseste de multe ori logica sau ratiunea si nu poate fi controlata. Nu l-ai vazut niciodata dar este de ajuns un zambet sau o privire fugara pentru a avea impresia ca il cunosti deja de o viata si ca soarta v-a pus fata in fata in jocul dragostei.
Atunci cand te indragostesti la prima vedere, persoana de care te indragostesti reprezinta o enigma si poate din acest motiv, dorinta de a fi cu el/ea este mult mai mare si exista acea nevoie de a fla cat mai multe despre el/ea , de a decoperi misterul din jurul persoanei respective.
Exista si cazuri in care o dragoste la prima vedere poate dura toata viata si acea "hipnoza" de la inceput, cand toate simturile o iau razna se poate concretiza intr-o relatie foarte fericita in care mereu pare sa mai fie ceva de descoperit, la fel ca in prima zi. Dar astfel de situatii sunt foarte putine.
Psihologii sunt de parere ca dragostea la prima vedere depinde foarte mult de starea noastra de spirit din momentul respectiv, astfel ca, intr-o anumita imprejurare, putem sau nu remarca o persoana pe care o vedem pentru prima data.
Potrivit unor statistici, doar 30-40% dintre oameni se indragostesc la prima vedere, in timp ce restul se indragostesc de persoane pe care le cunosc de mai mult timp.
Este imposibil sa descifram mecanismul tainic prin care doi oameni, pana atunci necunoscuti unul altuia, se indragostesc intr-o clipita?

15 comentarii:

  1. Sunt rare cazurile in care dragostea la prima vedere dureaza o viata. Restul e chimie. Probabil experienta mi-a demonstrat ca focul de artificii de la prima vedere se stinge imediat ce intalneste ploaia de probleme cu care se confrunta un cuplu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragostea la prima vedere e ca focul, daca n-o intretii, se stinge.

    RăspundețiȘtergere
  3. e complicata treba asta cu dragoste la prima vedere.. cred ca este vorba mai mult despre atractie fizica..dragoste e putin cam mult dupa catev secunde.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dara...intr-adevar sunt rare...am inceput sa scriu despre acest subiect pornin de la relatia unei prietene de-a mele...care s-a indragostit la prima vedere de un baiat si el de ea...mai rar asa ceva
    si momentan sunt foarte bine, impreuna, se iubesc si de la miriful moment a trecut mai bine de 8 luni

    RăspundețiȘtergere
  5. Dyanna...cred ca orice fel de dragoste trebuie intretinuta pentru a nu se stinge

    RăspundețiȘtergere
  6. realbadpisy...si eu cred ca mai mult e vorba de o atractie fizica foarte puternica...dar exista si situatii(cam foarte rare) in care putem vorbi si despre dragoste...eu cel putin cunosc doua persoana care s-au indragostit la prima vedere...nu cred ca va dura toata viata, dar oricum...

    RăspundețiȘtergere
  7. Alexandra, eu cunosc un cuplu care are 45 de ani de casnicie. A fost dragoste la prima vedere si s-au casatorit la o saptamana dupa ce s-au cunoscut. ASTA e raritate!
    Prietenei tale ii doresc tot binele si sa ajunga si ea la cei 45 de ani de casnicie! :) Pentru ca una e o relatie fara obligatii si alta e o casnicie, cu copii si cu multe greutati ce mai apar intr-o viata de om.

    RăspundețiȘtergere
  8. ce frumos...o astfel de relatie chiar e o raritate...poate el se gandeste la casatorie, dar ea nu...are vise foarte marete in ceea ce o priveste si momentan, la cei 19anisori inca neimpliniti nu ii sta capul la asa ceva, cel putin asta mi-a spus ea mie...acum cine stie ce ii rezerva viitorul

    RăspundețiȘtergere
  9. Dragoste la prima vedere...interesant subiect...interesanta postarea ta...eu personal cred in dragostea la prima vedere, desi nu mi s-a intamplat, cred ca exista. Este foarte important insa sa fim si realisti, pentru ca te poti indragosti de o persoana din primul moment in care o vezi dar...se poate ca...mai tarziu sa descoperi ca aspectul fizic nu are nimic in comun cu caracterul persoanei...

    RăspundețiȘtergere
  10. Mihaella...acesta ar fi defectul cel mai mare al dragostei la prima vedere dar in acelasi timp eu cred ca la fel se poate intampla si daca cei doi au ajuns sa se iubeasca dupa o anumita perioada...tot se mai poate descoperi cate ceva pe ici pe colo, care sa nu fie tocmai ok si abia atunci iti dai seama, din pacate, ce putin stii despre persoana de langa tine

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu nu cred in dragoste la prima vedere, insa cred in chimie la prima atingere :))
    Serios, nu mi s-a intamplat sa ma indragostesc efectiv de cineva de cum l-am vazut. Ah da, sa imi placa cineva da, categoric, dar indragosteala...e nevoie de mai mult decat de o simpla "vedere" sau "privire" ca sa fii in love.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi s-a întâmplat şi mie să am astfel de senzaţii de dragoste la prima vedere.Spre exemplu,pe iubita mea actuală am văzut-o acum vreo 3 ani,dintr-o dată,pe rândul alăturat din sala de curs,avea un pulover verde,părul roşcat strâns şi un creion la ureche.Atunci m-am îndrăgostit...

    RăspundețiȘtergere
  13. depinde, cum ziceam, you can t fight faith. sunt oameni care au nevoie de timp chiar şi pt atracţia fizică...alţii care se îndrăgostesc repede...de la caz la caz, na:P

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragoste la prima vedere care se realizeaza la a 2a privire merge?
    Daca da, e o porcarie.Se stinge mai repede ca cea la prima vedere.
    Si mai e si chestia cu saptamana oarba...

    RăspundețiȘtergere