Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

miercuri, 23 decembrie 2009

Cica un alt fel de Craciun...


Hmm...pai cand eram mica, stiam una si buna...cum ca, inainte cu vreo 2-3 zile de data de 24 decembrie, trebuia sa incep sa o ajut pe mami la curatenie, iar dupa terminarea curateniei o ajutam sa faca mancare. Urmatorul pas era impodobitul bradului, care iti imbia narile cu mirosul sau natural. Logic dupa cum era de asteptat, fiind fata nu prea mergeam eu la colindat, dar fiind mai mult la bunici de craciun, in seara de 24 se primeau colindatorii. Dupa aceea, copil fiind, asteptam sa ajunga mosu. Logic nu ajungea cat eram treaza, ca doar toti stim povesti dinacelea, cum ca mosul nu ar veni decat atunci cand tu, ca un copil cuminte dormi, asa ca, ma puneam sa dorm ca sa gasesc dimineata multe cadouri sub brad, pe care le-am asteptat tot anul.
Eeeee...ce sa iti povestesc, ca acum nu mai este asa. Curatenia, dupa cum am mai spus se face mai mult din cauza ca poate vom avea si noi musafiri si sa nu fie casa prea intoarsa, se face mancare si mai nou, pe langa faptul ca majoritatea au brad artificial, dar il au si gata impodobit, asa ca obiceiul de a impodobi bradul cu toti membrii familiei s-a cam pierdut. Colindatori mai sunt cativa, dar de ce sa ii primim, ca doar, vai draga, afara fiind noroi ne va murdari gresia din hol, si vai va trebui sa o spalam din nou sau daca va fi zapada ne va aduce plin de apa in casa.
Mai nou, in seara de ajun, vezi tot mai multi tineri, ticsiti pana la refuz in cate un local, savurand o bere pana cand simt ca nu mai pot duce. Ca sa nu mai vorbin, ca ziua de CRACIUN de odinioara, care se petrecea in familie, acum se petrece dormind, pentru ca seara sa fii din nou fresh si sa poti merge iar in club.
Dar, ce incepe sa fie mai popular sunt toate acele costumase, mai mult decat sumare, cu conotatie sexuala si care au legatura cu Craciunul.Ba costume de craciunita cu cate o fusta care iti ajunge pana la jumatea fundului, ba un simplu accesoriu pe tine si anume doar caciulita, ba tot felul de chiloti plin cu puf alb.Mnah asta este, in fond sunt niste lucruri, care sa le spunem asa, alunga monotonia din dormitor, dar nu vad de ce ar trebui sa facem atata tam tam si sa scoatem atat de tare in avidenta aceste produse, incat sa le vezi peste tot, pe toate pipitzele de la tv,sa le vezi la mai toate emisiunile, chiar si la cele de dimineata...

2 comentarii:

  1. Acum totul a devenit o sarbatoare, in romania, iar traditia devine din ce in ce mai uitata. Ce vremuri erau cand primeai felicitari muzicale sau cand colindatorii asteptau cozonaci si vin nu bani. A fost dar numai este.

    RăspundețiȘtergere
  2. ehhh pai acuma cand se merge cu colinda se porneste cu premisa "vai cati bani voi face"

    RăspundețiȘtergere