Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Placerea de a cunoaste

"Placerea durabila a vietii este descoperirea lumii din nou. Cu adevarul sau eroarea ei; nu intereseaza."-Tudor Arghezi
Lumea in care traim, este o sursa nesecata de nou si de imprevizbil, astfel, toate incercarile noastre de a cunoaste lumea si tot ce poate ea sa ofere, sunt intotdeauna actiuni, care pot aduce si placeri, dar si satisfactii.
Daca stam sa ne aducem bine aminte, placerea de a descoperi lumea si de a descoperi lucruri noi a inceput odata cu nasterea noastra.Pe parcursul copilariei, fiecare dintre noi, a retinut in suflet un strop din bucuria si inocenta de a fi descoperit lumea, pas cu pas, de a fi descoperit tot felul de lucruri noi, chiar si dintre cele care ne inconjoara, atunci cand eram doar niste omuleti si toate lucrurile ne pareau marete.
Practic, de cand ne nastem, viata noastra reprezinta o incercare de a gasi raspunsuri la tot felul de intrebari, iar in momentul in care gasim raspunsurile pe care le cautam, avem parte de o anumita doza de satisfactie, aflarea acestor raspunsuri putand sa reprezinte o sursa a bucuriilor sufletesti.
Placerea durabila a vietii reprezinta lumea in care traim, lume care nu este niciodata la fel, lume care continua sa ne fascineze, deoarece niciodata nu stim ce se poate intampla sau la ce anume ne putem astepta. Incercam sa descoperim "multitudinea de culori" pe care, lumea in care traim, o ofera, incercand de asemenea sa si intelegem.In aceasta lume, suntem asemeni unor initiati, la fel ca si Hyperion din "Luceafarul" lui Eminescu, care, nemuritor fiind, nu ar fi stiut sa se comporte in postura de muritor in aceasta lume si ar fi trebuit sa invete, pas cu pas, totul, la fel cum face fiecare dintre noi, din prima sa zi de viata.
Practic, trebuie sa ne focalizam atentia asupra faptului ca fiecare om ar trebui sa perceapa lumea sa ca fiind in permanenta schimbare, in permanenta reinventare si observarea lumii necesita rabdare, necesita efort, observare care poate oferii satisfactii nebanuite si, mai ales, o placere de durata sau mai bine spus, un sens superior vietii noastre.

2 comentarii: