Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

vineri, 4 februarie 2011

Indiferenta

Ieri dupa examen am mers la o cafea cu o colega si am stat noi la povesti aproape 3 ore. Am povestit de multe chestii, am ras bine, dar m-a scocat un lucru pe care mi l-a povestit. Mi-a povestit ca era la facultate in Timisoara(cand a facut prima facultate pentru ca acum e la a doua facultate) si a iesit din camin pana la magazin, cand s-a intors de la magazin, a auzit in spatele ei niste pasi care se grabeau tot mai tare sa o ajunga si la un momendat s-a trezit cu o mana la gat si una pe abdomen. Mi-a povestit ca pana atunci nu credea ca putea urla asa de tare. De la caminul unde statea si pana la magazin nu faceai mai mult de trei minute, iar cand s-a intors era foarte aproape de camin. A inceput sa urle in speranta ca va veni pazinicul de la camin sa ii in sara in ajutor...dar nu a venit nimeni. Asta a trantit-o cu capul de perete, a lovit-o, ea nu s-a lasat si la un momendat, uitandu-se inspre camin, a vazut multe fete care stateau la geam si se uitau la ea, dar niciuna nu a facut nimic, niciuna nu a incercat sa o ajute cumva. A avut un noroc chior cu tocurile pe care le avea in picioare, pentru ca l-a lovit pe individ cu un toc direct in genunchi si el a cazut in genunchi.
Stau acum si ma gandesc cum poti sa dai dovada de atata indiferenta si cruzime? Sa stai efectiv sa te uiti la cel care este atacat pe strada si sa nu faci nimic, sa nu incerci sa il ajuti cumva, chiar prin simplu fapt de a chema politia...dar nu, tu preferi sa stai sa te uiti ca sa vezi deznodamantul! Stau sa ma gandesc uneori ca incet incet ne transformam in animale. Desi poate de multe ori si animale e prea mult spus, pentru ca si animalele se ajuta intre ele. Inteleg ca e un strain pentru tine persoana care e atacata, dar cum poti ca om, sa treci prin acel loc, sa intorci capul in cealalta parte si sa mergi mai departe prefacandu-te ca nu s-a intamplat nimic si ca nu ai vazut nimic? Nu iti vine in gand faptul ca puteai sa faci ceva pentru acea persoana si nu ai facut-o? Sau nu te intrebi apoi oare ce s-a intamplat acolo si ce s-ar fi intamplat daca ai fi depus un minim efort ca sa o ajuti?
Chiar asa de greu e sa ajuti un om intr-un moment atat de greu si de ingrozitor?

16 comentarii:

  1. Alexandra, oamenii sunt indiferenţi dintotdeauna! Nu ai auzit? Până şi poliţia consideră că femeile care sunt atacate, au provocat în vreun fel agresorul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt perfect de acord cu Dara, însă nici eu nu înţeleg mizeriile astea. Te uiţi cum un om o poate păţi urât (mai ales fata fiind)şi tu stai acolo cu încă 5 proaste şi nu sunteţi în stare să coborâţi să-l bateţi p-ăla măr? Oricât de bărbat ar fi, mai multe fete îl pot face praf.. Dar când nu-ţi pasă...

    Mă întreb-dacă fata aia ar fi pâţit ceva, idioatele alea ar fi avut vreo mustrare de conştiinţă?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dara stiu ca in zilele de azi ne lovim de indiferenta peste tot, dar astfel de cazuri te incrozesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Miss Sunshine puteau sa coboare mai multe si sa mai ia si paznicu cu ele sau puteau sa faca un lucru si mai simplu, asta ca sa nu se deranjeze sa mai coboare...sa cheme politia.

    RăspundețiȘtergere
  5. unora nu le pasa decat de ei insisi, poate asa e unul dintre motivele pentru care nu ne ajutam unii pe altii.apoi oamenii din ziua de azi sunt din ce in ce mai egoisti.
    m-a pus pe ganduri povestea asta...

    RăspundețiȘtergere
  6. oau! chiar ca penibila intamplare! specific omeneasca, de fapt, chiar daca acei oameni nu par deloc a fi oameni...bine ca s-a terminat cu bine!!

    RăspundețiȘtergere
  7. pai pentru fetele alea probabil ca era foarte interesant ce se intampla cu fata... macar avea un nou subiect de barfa. la cat le ducea mintea, doar la asta se gandeau.
    dar nu cred ca s-ar fi simtit una dintre acele fete bine, daca erau in situatie victimei si nu stiu cum s-ar fi simtit ele sa stie ca sunt o intr-o situatie delicata si primejdioasa singure, iar de pe geamul cladiri alaturate inca trei noi specimene s-ar uita la ea si ar rade ?
    in orice caz, exista multe "specimene" asa cum sunt fetele alea.
    din pacate...

    bine ca macar in cazul asta colega ta nu a patit nimic :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate unii oameni sunt egoisti si se gandesc doar la ei...

    RăspundețiȘtergere
  9. Am fost in cazul colegei tale, si e o senzatie groaznica. Insa singurul lucru pe care te poti baza atunci, este sangele rece de care ar trebuit sa dam toti dovada.
    Normal, cei din jur parca erau fantome, nu vedeau, nu auzeau.
    Urat.. ne transformam in nefiinte

    RăspundețiȘtergere
  10. din pacate unora le pasa doar de ei ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Acum câtiva ani ,cănd veneam de la şcoală mi-au iesit în cale vreo 10 băieţi..Ma rog nu eram eu ţinta lor ....dar s-a trezit unul mai cu moţ şi mi-a dat cu genunchi în gură.... dar bine că nu a durut ! Eu am fost mai norocos decât biata fată .. la mine a claxonat cineva dintr-o maşină.
    Oare când voi vedea unitate ? Când vom realiza că există mai mult decât propria persoana pe lume?

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu e neaparat vorba de indiferenta ,dar si de frica ,oricum important este ca totul s-a terminat cu bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. greu de acceptat ca asa ceva se intampla.
    eu nu as putea fi asa,tin minte ca aveam 7-8 ani si m-am oferit sa ajut niste oamenii sa impinga iarna o masina:))
    am insistat chiar daca oamenii ma vazusera mica si firava,nus tiu ce lucru mare facusem dar eram multumita de faptea mea:))
    Azucena,ce frica? Relateaza ca erau mai multe fete,daca unde-s 2 puterea creste,unde-s mai multi de doi ce spui?Nu e frica,e indiferenta precum spune si Alexandra<3.

    RăspundețiȘtergere
  14. asa sunt oamenii din Timisoara...scumpul :"oras al florilor"...

    RăspundețiȘtergere