Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

vineri, 5 noiembrie 2010

leapsa

Ar cam trebui sa ma apuc de treaba deoarece am primit o leapsa de la Miss Sunshine pe care trebuie sa o onorez. Regulile sunt simple: sunt cateva intrebari la care trebuie sa raspundeti si apoi trebuie sa dati leapsa mai departe la cel putin 8 persoane din lista voastra. Fiecare trebuie să specifice prin nume şi link autorul de la care a primit leapşa.

La unele întrebări trebuie gândit la modul ¨Prin Absurd¨. Răspunzând la ele nu se va inţelege că aţi fost/sunteţi/trăiţi acele experienţe.

1. Esti intr-o situatie unde drepturile individului nu exista. trebuie sa alegi intre Umilinta si Bataie. Tu ce alegi si de ce?
Nu am fost pusa niciodata intr-o astfel de situatie. Bataia nu rezolva nimic, poate eventual pe moment pentru ca dupa ce persoana e batuta nu mai poate face mare lucru, de frica sau pentru ca bataia a fost prea dura. Cred ca umilinta e o metoda mai buna decat bataia.

2. 3+4= 5 este posibil?
Daca privim acest raspuns din punct de vedere matematic, clar nu este posibil, matematica fiind o stiinta exacta si in cazuri foarte rare se accepta mai multe raspunsuri. Daca privim din alta perspectiva, cand orice lucru este posibil si se poate, atunci s-ar putea sa fie posibil. Dar fiind vorba de cifre, deci ma duc cu gandul la matematica, am sa spun ca nu este posibil.

3. Daca cineva maine iti pune pe masa 1 milion de euro si iti spune sa omori pe cel mai bun prieten/a, ai face-o?
Clar nu desi poate pe moment oricare dintre noi ar fi tentat sa o faca mai ales daca trece printr-o situatie mai dificila. Nu as face acest lucru nu doar pentru ca este vorba de cea mai buna prietena a mea, nu l-as face de loc, indiferent de cine ar fi vorba. Cine sunt eu ca sa am dreptul sa iau viata cuiva...

4. Spui intotdeauna adevarul?
Nu are niciun sens sa ne ascundem dupa un deget si sa sustinem ca tot timpul spunem adevarul pentru ca fiecare dintre noi, chiar si oameni maturi fiind, constransi de unele situatii putem ajunge sa nu spunem adevarul. Si tot minciuna se numeste.

5. Esti la un pas sa iti realizezi cel mai mare vis al tau. Pentru a reusi trebuie sa faci un compromis pe care in mod normal nu l-ai face. De retinut e ca de nu faci acel compromis s-a zis cu visul tau pentru todeauna. Ce faci?
De obicei atunci cand imi doresc ceva merg pana la capat ca sa obtin acel lucru la care visez. Poate as accepta sa fac un compromis, dar depinde ce compromis. Poate doar voi lasa sa se vada ca voi accepta acel compromis si intre timp voi cauta o cale de mijloc.

6. Ai inselat, furat vreodata?
De inselat cred ca am inselat o singura data pentru ca deja nu mai imi pasa daca relatia mea cu persoana cu care eram mai continua sau nu. De furat...se pune si faptul ca ii luam verisorului meu ciocolatele de pe masa si ma ascundeam sa le mananc eu?:p

7. Ce parere ai despre zicala: "Creeaza-i unui om DORINTA si se va fute pe ele principii, vise, etc"
In mare parte cred ca zicala este adevarata, pentru ca oameni fiind, atunci cand dorinta intervine, de cele mai multe ori nu mai esti rational si faci orice pentru a-ti indeplini dorinta, iar de multe ori pe acest drum, din pacate, principiile sunt cele mai putin importante.

8. Ti s-a facut vreodata o observatie negativa in pat? Daca da care a fost aceasta.
Cred ca deja intrebarea aceasta iese din sfera intereselor noastre dar totusi am sa raspund. Nu mi s-a facut niciodata observatie in pat si asta pentru ca, cu timpul am invatat ca acolo trebuie sa fii lipsit de pudism si sa lasi sentimentele sa vorbeasca pentru tine. Restul vine de la sine.

9. Esti in situatia de a decide intr-o situatie fara iesire. Trebuie sa ordoni moartea a unui milion de oameni pentru a salva alti 5 miliarde. Daca nu-i sacrifici pe cei 1 milion , atunci vor muri toti. Care e decizia ta?
Cred ca oricare om, cu capul pe umeri si cu mintea limpede ar decide sa salveze cele 5 miliarde de oameni prin sacrificarea unui milion. Cam asta ar fi si decizia mea. Nu stiu cum s-ar mai pune problema daca in acel 1 milion de oameni care ar trebui sacrificati s-ar afla persoane dragi mie.

10. Ce aplicatie/formula matematica ne poate da raspunsul =123456789 ?
Deja aici m-ai pierdut total!

11. Pentru ce suma ti-ai inchiria timp de o saptamana partenera/ul?
Il iubesc enorm de mult si nimic din lume nu ar compensa prezenta lui langa mine. In eventualitatea in care nu l-as mai iubi, as pune punct relatie.

12. Daca nu ai avea ce manca ai da in cap cuiva?
Disperarea e mare mai ales atunci cand intervine foamea.

13. Cand ai facut ultima oara sex si cu cine?
Hopa, iar ajungem la chestii mult prea personale si nu vad pe cine ar putea interesa asta.

14. Iti prinzi partenerul in pat cu o alta persoana in timpul actului sexual. Cum reactionezi?
Avand in vedere ca sunt prea sensibila, nu cred ca as putea sa spun ceva in acele momente si poate e mai bine asa. Cred ca as pleca fara sa spun nimic, pentru ca indiferenta doare cel mai tare, dar m-as asigura inainte sa ma vada, ca sa stie ca am fost acolo.

15. Daca ai fi Dumnezeu pentru o zi care ar primele 7 lucruri pe care le-ai face?
Sincer nu m-am gandit niciodata la asa ceva. Daca stam sa ne uitam in jur, gasim destule lucruri pe care le-am schimba, dar cum nu avem acea putere, nu cred ca are rost sa ma pun acum sa ma gandesc pentru ca oricum nu ar ajuta cu nimic.

16. Dai bani la cersatori?
Unii chiar ma impresioneaza, altii deloc. Ma impresioneaza destul de mult batranii, desi de multe ori, dupa ce le dau banii, stau sa ma gandesc daca am facut bine sau nu, pentru ca majoritatea dau o fuga la magazin si isi cumpara tigari sau alcool, in loc sa isi cumpere mancare. Daca stam sa facem un calcul simplu, sa ne gandim ca daca tot al 5-lea om care trece pe langa un cersetor in decusul unei zile ii aranca cativa banuti, intr-o zi, isi strange destui banuti.

17. Maine e sfarsitul lumii. Ai 24 de ore la dipozitie. Ce ai face in aceste 24 de ore?
Sincer nici la asta nu m-a gandit pentru ca nu imi place sa ma gandesc la astfel de lucruri, gen sfarsitul lumii sau moartea. Cand o sa vina o sa vina si gata. Oricum atunci cand o sa vina nu o sa te anunte nimeni, deci nu vei sti ca mai ai doar 24 de ore de trait ca sa poti sa faci lucruri pe care nu le-ai facut. Trebuie sa profitam de viata noastra si asta nu pentru ca ar veni sfarsitul lumii ci pentru a nu o irosi pentru ca timpul nu mai vine inapoi, oricat de mult ne-am dori asta.

18. Esti intr-o celula de 2/2 cu inca un partener de 10 ani. In tot acest timp ai fost pus/a la cele mai groaznice chinuri posibile. Intr-o zi ti se ofera posibilitatea de a scapa toate acestea. Trebuie doar sa-i oferi cele mai goznice chinuri colegului de celula timp de 2 ani. Ce alegi? Sa te chinuie in continuare sau sa-l chinui tu pe colegul de celula?
Din moment ce am ajuns acolo inseamna ca am facut ceva ce nu trebuia. Nu cred ca as fi capabila sa ii las sa chinuie un copil ca eu sa imi recapat libertatea. Desi mai nou, in zilele noastre, fiecare lupta doar pentru el si nu se mai uita deloc in jur.

19. Intr-o zi te suna cineva si iti spune ca stie cel mai groaznic secret al tau. Daca nu-i dai ce si cat vrea va spune tuturor. Daca s-ar afla, acel secret ar distruge tot ce ai cladit, ai pierde totul. Ce vei face in continuare?
Nu am facut nimic in viata mea de care sa imi fie rusine daca s-ar afla. A da, am gresit si eu ca toti de altfel, dar nu imi e rusine de absolut nimic.

20. O parere personala obiectiva despre autorul care ti-a trimis leapsa. minim 50 de caractere.
Miss Sunshine...
este o persoana foarte speciala, draguta, mereu dispusa sa ofere un sfat cu tot dragul, o persoana foarte talentata.


Leapsa merge mai departe la Ali , anelise , calator spre infinit , clopotel , Iustinel , iulia , Ale , kid4ever , mishi , Maemi , Dara si Coco.






11 comentarii: