Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

vineri, 15 octombrie 2010

Epistemologie


Ieri a fost o zi plina la facultate. Am mers pe ora 10 si am avut cursuri pana seara la ora 18. Am stat la toate, si dupa primele 2 cursuri, am avut cursul de Epistemologie, pe care jumatate dintre noi l-am ales ca si optional, dar majoritatea dintre noi nu prea am stiu cu ce se mananca. Ni s-a spus inainte de a alege cam despre ce ar fi vorba in mare, dar nu am inteles mare lucru ca sa spun asa. Teoretic, incearca sa demonstreze cat la suta din psihologie este stiinta si cat la suta nu. Eu personal l-am ales pentru ca mi-a placut mai mult de profesor, decat de celalalt, de la al doilea optional la prezentarea generala a profesorilor si (o sa radeti acum) dar suna mult mai interesant decat Introducere in sociologie.
A venit profesorul la ora, eram deja praf toti, a inceput sa ne intrebe una alta, mai ales de ce am ales acest optional si in numar atat de mare, s-a prezentat, ni-a spus mai multe despre el, ni-am prezentat si noi si apoi a inceput sa ne explice una alta. Am facut cursul introductiv, ca sa ne dam seama de fapt cu ce se mananca Epistemologia si am ajuns la concluzia ca am facut o alegere chiar foarte buna. Profesorul este super, mai filozof asa de felul lui, preda la Filozofie. Am ramas insa socata si cu zambetul pe buze cand a spus ca acum ne vom strange toti ca sa ne faca poza, pentru ca asa se va face prezenta la el la curs. Ne va face poza la fiecare curs si la sfarsitul semestrului, la examen, va scoate toate pozele, le va aduce si fiecare dintre noi va trebui sa ii aratam in fiecare poza unde suntem. Daca nu aparem cel putin in 8 poze, nu intram in examen. Interesanta metoda. Asa nu ai cum sa rogi pe altcineva sa iti scrie numele pe foaia cu prezente atunci cand nu vii.
Mi-a placut foarte mult ce am gasit la el pe blog legat de Fotografie : "Etimologia FOTOGRAFIEI: a scrie, a desena cu lumina [foto (φotoς, gr.) - lumină /grafie (γραφειν, gr.) - scrie, desena]. Dar a fotografia înseamnă cel puţin în aceaşi măsură a scrie sau a desena cu întunericul. Fotografia ar putea fi atunci mărturia despre ceea ce scapă invaziei lumii prin umbră... Astfel, la fel ca şi în cazul altor lucruri care, cât de cât contează, fotografia este ceea ce numele său ascunde că ar fi." sursa-blogul profesorului de epistemologie. adresa o gasiti aici

20 de comentarii:

  1. foarte, foarte, foarte interesant!!!
    mult succes pe viitor:)

    ps-geniala faza cu pozele:)))
    ps2- nu te vad ma in pozaaaa!:(

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) pai nah cum am stat in pauza la tigara, nu am prins loc decat in spate:)) si cum m-am si tuns destul de scurt acum, nu ma mai recunoaste lumea...sunt in ltimul rand...bluza neagra cu dungi albastre, langa o alta tipa bruneta si cu parul lung si are ceva bluza rosie pe sub sacou

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai tare prof:))...Nu-mi vine să cred!:))...Baftăăă!!!:*:*:

    RăspundețiȘtergere
  4. Haha, tare :))

    La mine profu' de mate e cam dus, daca incepe sa scrie pe tabla nu mai e atent a altceva. Poti sa iesi si sa intri in clasa cand vrei :))

    Ne-a si zis ca uneori se concentreaza atat de tare ca nu mai e atent la ce se intampla in jurul lui. Si totusi, e destul de tinerel, pacat de el.

    Sunteti destul de multi in clasa :D

    RăspundețiȘtergere
  5. uuu :> dragut . :))
    succes la fac. in continuare :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Am ras o jumate de ora de metoda cu fotografiile! Originala, ce sa spun!
    Iti sta bine tunsa scurt, si desi m-am uitat la tine de cateva ori... nu te-am recunoscut... pentru ca ma uitam cu incapatanare dupa o tipa cu parul lungut.

    RăspundețiȘtergere
  7. Alexandra, numai 4 baieti aveti in clasa?? Nu s-au simtit coplesiti de numarul fetelor? ;))

    RăspundețiȘtergere
  8. Merci pt ultimul comentariu,desi nu a fost a mea postarea ci a unui amic caruia i-am "imprumutat" blogul.
    Mult noroc la cursuri! :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Iustinel suntem multi in grupa, iar in an suntem peste 120 :p

    RăspundețiȘtergere
  10. Dara sunt 6 baieti si inca 2 in celelalte grupe, dar avand in vedere ca suntem peste 120 sunt ca si cum nu ar fi. oricum si profu de epistemologie a numarat doar 5 baieti si din spate cineva a zis ca sunt 6 si s-a uitat mai bine si l-a vazut pe unu cu paru mai lung, cu o fata mai de fata si l-a intrebat sec ca si el e baiat?:)) e in primele randuri cu ceva camasa albastra parca:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Cel putin 8 poze? de ce nu 7 sau 9? de ce 8? interesant :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Aha, i-am vazut pe toti acum. Oricum, tot putini sunt! Iar cel cu parul mai lung, chiar arata ca o fata. :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Interesanta idee cu pozele ..mai rar intalnesti asa ceva ...
    Ei bine multa bafta sa fii o studenta silitoare .
    Mult noroc si bafta in continuare.
    Ai grija de tine >:D<
    :*

    RăspundețiȘtergere
  14. M-am uitat mult dupa tine dar nu te-am zarit :))) abia cand am vazut ce ai scris in comm, sa-ti fie de bine cu noua tunsoare!!
    Si super originala metoda profesorului...ce sa mai zic filosofii astia:X...ador filosofia si mai ales filosofii inteligenti..
    Baftaa la noua materie...cred ca va fi super!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce tare! :)
    Un subject e mult mai interesant daca profesorul e bun.
    De aceea, materia nici nu conteaza, ci mai mult cum o preda profesorul.
    Mult succes in continuare! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. succes pe mai departe:)conteaza daca iti place profesorul ....

    RăspundețiȘtergere
  17. aaa, draguta de tineee:D iti sta bine asaaaa!!

    numai ca mie-mi tot seara in ochi gagica cu par lung si sacou gri, nu stiu de ce:)))

    RăspundețiȘtergere
  18. Interesant,pot spune ca il admir pe profesorul tau ^^!
    M-am uitat dupa tine..dar..chiar nu-mi dau seama care esti xd!

    RăspundețiȘtergere
  19. am avut si noi un prof care facea asa prezenta la curs...doar ca la ex...ne stia deja pe nume...ne invatase din poze:))pup u:*

    RăspundețiȘtergere