Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

joi, 28 octombrie 2010

Abuzurile


De ce unii barbati care sunt implicati intr-o relatie se simt bine doar atunci cand femeia de langa ei stie foarte bine si a inteles destul de bine faptul ca el ii este superior si ca doar el face bine, doar el stie cum trebuie facut un anumit lucru? De ce atunci cand vorbeste cu partenera sa de viata ii vorbeste cu un aer de superioritate, iar ea sta si indura chiar daca stie foarte bine ceea ce vrea sa faca? De ce tot mai multe femei tac in fata barbatului de langa ele de frica lui deoarece acesta obisnuieste sa mai si ridice cate o palma atunci cand nu ii convine un anumit lucru?
Tot mai des intalnim astfel de femei care au astfel de relatii si care cu timpul sustin ca s-au obisnuitt, desi inainte cu catva timp iti spuneau ca le este foarte greu, dar nu pot iesi dintr-o relatie de acest fel. Astfel aceste femei se obisjnuiesc cu timpul sa aiba astfel de barbati langa ele si ajung chiar sa li se para normal sa fie abuzate. La inceput nu intleg de ce li se intampla acest lucru si pe masura ce trece timpul au impresia ca barbatul de langa ele le iubeste prea mult si poate mai este si putin gelos ca s-a uitat vecinul la sotia lui si de aceea face astfel de lucruri. Cand intr-un final, relatia se termina cumva, se plictiseste el de ea, reuseste ea sa iasa ca nu mai poate dar a indurat ani de zile, femeia cel mai probabil va cauta o alta relatie din mai multe motive. Daca gaseste un barbat total opus celui de dinainte, care o va respecta, va avea grija de ea, va fi tandru, se va purta foarte frumos cu ea, o va pretui, va avea incredere in ea, nu va fi gelos, ii va accepta parerea, la inceput i se va parea foarte bine si va fi chiar bucuroasa ca are un astfel de barbat langa ea, se va simti bine, dar cu timpul va ajunge sa isi puna semne de intrebare si asta datorita abuzurilor din relatia anterioara. Va ajunge chiar sa se gandeaca ca, din moment ce acest barbat nu este gelos si nu o mai bate macar din cand in cand inseamna ca nu o iubeste. Si astfel, multe dintre ele incearca sa se intoarca langa barbatul care le abuza crezand ca acolo e bine si dragostea e mare.

24 de comentarii:

  1. Nimeni nu trebuie sa profite de tine nici fizic nici emotional...personal nu as vrea sa trec prin asa ceva niciodata....celor care trec prin asa ceva vreau sa le spun ca nu trebuie sa permita astfel de lucruri...Sa gaseasca puterea necesara ca sa renunte la o astfel de relatie...

    RăspundețiȘtergere
  2. cei care trec prin astfel de lucruri, ar trebui sa puna mai mult pret pe propria lor persoana.in fond, ei sunt cei care conteaza cel mai mult

    RăspundețiȘtergere
  3. in week-end am asistat la un astfel de comportament, asteptam in statie o prietena si prima data aud niste injuraturi, intorc capul si vad doi tineri care se certau.Ca se certau nu era o problema ci faptul ca tipul o injura si o ameninta ca ii da el "un pumn peste moaca" daca mai comenteaza mult.Problema e ca nu era femeie in toata firea, era o pustoaica...e tare pacat dar asta mai tine si de educatia fiecaruia.Noi pur si simplu nu am accepta asa ceva, pe cand ele cred ca e ceva normal.

    RăspundețiȘtergere
  4. iubire....de regula agresatul devine agresor in cele mai multe cazuri de abuz emotional,psihic,etc...trist,dar adevarat,aceste lucruri se intampla des...!:*

    RăspundețiȘtergere
  5. daa...trist insa atat de adevarat...
    de fapt mi-am pus si eu aceasta intrebare de foarte multe, insa chiar nu inteleg cum o persoana poate accepta aceste abuzuri, sau in general mai ajunge sa-i si lipseasca aceasta presiune din partea celuilalt, interpretind acest comportament inuman drept manifest de iubire....hmm..banal

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am spus de nenumarate ori- chiar si prietenelor mele care-au fost batute-, ca de vina nu e el ca o bate, ci ea, ca accepta. Barbatul va face exact atat cat femeia ii permite. Pentru ca daca nu-i permiti, nu are ce sa faca. O singura palma trebuie sa accepti, ca vor veni pe banda rulanta...si restul. Si i-am pus odata unei prietene- care din fericire acum a iesit din relatia vicioasa, desi a stat 3!!! ani- intrebarea : "De ce stai cu el???", iar raspunsul a fost simplu"Pentru ca-l iubesc, si nu pot fara el". Iarasi penibilitate. Cum poti iubi un astfel de om? Poate fi cel mult o obsesie bolnava, dar in niciun caz iubire.


    Si asa, de incheiere, un citat de context, asa:))- "If a guy is treating you like he doesn’t give a shit… he genuinely doesn’t give a shit. No exceptions."

    RăspundețiȘtergere
  7. In primul rand ca femeia greseste mereu cand vine vorba de asa ceva.Multe femeie/fete tind sa creada ca daca le'a dat o data o palma asta nu se v'a mai repeta.Dar nu este asa.
    O mare prostie este atunci cand spui ca nu poti renunta la el pentru ca'l iubesti...iar el te snopeste'n bataie..
    Inseamna ca persoana respectiva chiar nu are respect fata de sine daca accepta astfel de tratamente din partea persoanei de langa ea.
    Trebuie sa tai raul de la radacina.Mai sunt barbati destui...si mai buni decat astia care au impresia ca rezolva ceva cu bataia.

    RăspundețiȘtergere
  8. bun subiect,totul depinde de respectul fata de tine..daca femeia nua re respect fata de ea,se poate lasa usor calcata in picioare si la propriu si la figurat de un barbat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Iulia cred ca niciuna dintre noi nu isi doreste sa treaca prin asa ceva si totusi se intampla.

    RăspundețiȘtergere
  10. mindfreak ai foarte mare dreptate, dar de cele mai multe ori, atunci cand iubesti, uiti de tine si incerci sa ii faci orice pe plac persoanei de langa tine

    RăspundețiȘtergere
  11. anelise aici e problema cea mai grava, ca nu doar femei in toata firea patesc asa ceva, ci si pustoaicele astea de 15-16ani care nici macar nu stiu bine ce trebuie sa faca si cum sa faca si de multe ori nu stiu nici pe ce planeta traiesc si ele stiu vorbi de iubire, ca il iubesc si nu pot sa plec de langa el. astea deja mi se par aberatii. nu spun ca nu o fi tinand la el dar la 15-16ani nu e vorba de iubire, desi da si eu am trecut prin asta si atunci credeam ca e cea mai mare iubire

    RăspundețiȘtergere
  12. Miss Sunshine sincer iti spun, atunci cand un barbat iti da azi o palma si maine trece la pumni si asa mai departe, nu cred ca el o iubeste pe femeia aia pe care o bate. Si proasta sta si indura. Ai foarte mare dreptate cand ai spus ca ea e de vina pentru ca accepta dar mai sunt foarte multe care dupa ce iau cateva palme si pumni traiesc cu speranta ca prin iubirea lor il va ajuta sa se schimbe. O penibilitate si mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Coco prima palma sa o acepti de la un barbat ca deja dupa aia nu mai poti da inapoi. Devine oobijnuinta. Daca atunci cand ti-a dat o singura palma l-ai lasa sa fie fericiti cu cine vrea nu cred ca ar mai fi atatea femei abuzate. Sincer nu stiu ce ar fi de schimbat mai ales ca vad si generatiile mai mici ca mine cum stau in fata baietilor si le accepta injuraturile si palmile.
    Apropo de respect,sa iti spun ce am invatat, cand vrei sa fii cu un baiat, sa fi foarte atenta de felu in care acestea vorbeste cu si despre mama sa. Este cel mai bun pentru ati da seama tu ca femeie daca vei fi sau nu respectata langa acel barbat!

    RăspundețiȘtergere
  14. “Comunicarea” conteaza cel mai mult dupa iubire . Viata nu iti ofera doar clipe frumoase si daca nu dialoghezi cu fiinta iubita , toate momentele magice pot sa dispara intr-o secunda.Nu sunt de acord cu abuzurile ..in momentul cand apar intr-o relatie mai bine e ca relatia aceea sa se incheie ....

    RăspundețiȘtergere
  15. "De ce tot mai multe femei tac in fata barbatului de langa ele de frica lui deoarece acesta obisnuieste sa mai si ridice cate o palma atunci cand nu ii convine un anumit lucru?"

    Mai bine ca tac! Gandeste-te ce batai si-ar lua daca ar comenta in fata lui. Gandeste-te ca nu ar putea prinde ziua de maine daca ar indrazni sa ii zica ceva! Nu e normal, recunosc - dar e sanatoasa tacerea in cazurile astea.

    Dar... stii cum se educa barbatii in cazurile astea - in 2 modele:
    1. plangere penala pentru violenta domestica
    2. nicio femeie sa nu inghita comportamentul asta si sa plece la prima palma.

    Dar... barbatul se invata daca are bani si proastele stau cu el tocmai din acest motiv, chiar si cu riscul unui pumn in figura...

    Pana la urma, e ca la negot: nu e prost ala care bate... e proasta aia care incaseaza si care accepta incontinuare un tratament de gen.

    RăspundețiȘtergere
  16. cred ca in primul ele sunt de vina, pt ca sunt slabe si accepta o astfel de relatie bolnava.

    RăspundețiȘtergere
  17. Din cate retin, stiu ca am mai discutat pe marginea acestui subiect.

    Nu cred ca cele ce se lasa batute sunt proaste. De multe ori vorbim despre femei cu o educatie solida, care insa sunt umilite in mod constant de partenerul de viata (pe care apropiatii il vad ca fiind nepotrivit).

    Alexandra, tu faci psihologie acum. Probabil veti discuta la un moment dat si despre tipologia victimei si atunci vei intelege mai multe. Iti vei da seama de ce anumite femei sunt predispuse sa reziste unor astfel de relatii.

    Cel mai greu e sa faci o victima sa realizeze ca e abuzata. Cei 3 pupici si cateva mangaieri de dupa cele cateva palme, urmate de "eu te iubesc, dar vezi ce-am facut din cauza ta?" o vor convinge de fiecare data ca EA E CEA CARE A GRESIT!!! Si... povestea continua... din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  18. in cazul abuzurilor sunt de parere ca cei care accepta abuzurile au mare parte de vina. daca noi ca femei acceptam sa fim jignite, batute fara sa facem ceva suntem complici....insa la noi in tara sa fii victima unui abuz a devenit ceva "casual"
    Uite cum abuzeaza toti de tara asta si nimeni nu face,zice nimic :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut iubita, ai o leapşă la mine. Pusssiii!!!:)

    RăspundețiȘtergere
  20. am vazut. promit ca am sa o fac. si multumesc. pupicei

    RăspundețiȘtergere
  21. S-au obisnuit probabil pentru ca la mijloc ar motive precum cel ca ar fi un copil sau mai multi, casnicia ar fi de ceva ani buni si se spera la o schimbare sau respectiva femeie numai are si nici numai vede pic de frumusete si incredere incat sa-si gaseasca un altu.. Oricum in Romania noastra, "Land of choice" gasim astfel de cazuri sociale.. la tot pasul.. Frumos articol.

    RăspundețiȘtergere
  22. acei barbati are fac asa ceva, nu prea stiu sa iubeasca, pt ca dragostea adevara nu este asa. atat femeile cat si barbatii sunt egali sin atunci cand iubesti ar trebui sa fii in stare sa iti dai si biata pt acel cineva. sa pui fericirea acelei persoane mai presus decat a a ta.
    e asa cum spui tu, din pacate acele femei pot avea astfel de ganduri,.

    RăspundețiȘtergere
  23. Aici femeia e de vina. Barbatul chiar nu e superior cu absolut nimic. E doar o conceptie total gresita de-a lor, pe care incearca sa ne-o indese pe gat. Si mie mi s-a intamplat sa fiu lovita o data. Dupa, nu l-am mai cunoscut, si nici nu o sa il mai cunosc.

    RăspundețiȘtergere
  24. app, imi place parerea ta ciudatel:* ai dreptate

    RăspundețiȘtergere