Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

joi, 28 octombrie 2010

Abuzurile


De ce unii barbati care sunt implicati intr-o relatie se simt bine doar atunci cand femeia de langa ei stie foarte bine si a inteles destul de bine faptul ca el ii este superior si ca doar el face bine, doar el stie cum trebuie facut un anumit lucru? De ce atunci cand vorbeste cu partenera sa de viata ii vorbeste cu un aer de superioritate, iar ea sta si indura chiar daca stie foarte bine ceea ce vrea sa faca? De ce tot mai multe femei tac in fata barbatului de langa ele de frica lui deoarece acesta obisnuieste sa mai si ridice cate o palma atunci cand nu ii convine un anumit lucru?
Tot mai des intalnim astfel de femei care au astfel de relatii si care cu timpul sustin ca s-au obisnuitt, desi inainte cu catva timp iti spuneau ca le este foarte greu, dar nu pot iesi dintr-o relatie de acest fel. Astfel aceste femei se obisjnuiesc cu timpul sa aiba astfel de barbati langa ele si ajung chiar sa li se para normal sa fie abuzate. La inceput nu intleg de ce li se intampla acest lucru si pe masura ce trece timpul au impresia ca barbatul de langa ele le iubeste prea mult si poate mai este si putin gelos ca s-a uitat vecinul la sotia lui si de aceea face astfel de lucruri. Cand intr-un final, relatia se termina cumva, se plictiseste el de ea, reuseste ea sa iasa ca nu mai poate dar a indurat ani de zile, femeia cel mai probabil va cauta o alta relatie din mai multe motive. Daca gaseste un barbat total opus celui de dinainte, care o va respecta, va avea grija de ea, va fi tandru, se va purta foarte frumos cu ea, o va pretui, va avea incredere in ea, nu va fi gelos, ii va accepta parerea, la inceput i se va parea foarte bine si va fi chiar bucuroasa ca are un astfel de barbat langa ea, se va simti bine, dar cu timpul va ajunge sa isi puna semne de intrebare si asta datorita abuzurilor din relatia anterioara. Va ajunge chiar sa se gandeaca ca, din moment ce acest barbat nu este gelos si nu o mai bate macar din cand in cand inseamna ca nu o iubeste. Si astfel, multe dintre ele incearca sa se intoarca langa barbatul care le abuza crezand ca acolo e bine si dragostea e mare.

luni, 25 octombrie 2010

Cartoons

Va mai aduceti aminte?

marți, 19 octombrie 2010

Parintii

Stau uneori si ma intreb pentru ce mama naibii ti-a trebuit un copil sau mai multi, dupa ce te-ai casatarit, copil pe care sa il stresezi zi de zi...caruia ii explici tot timpul de pe un picior de superioritate...caruia nu ii permiti sa isi spuna parerea pentru ca este copil si prostut si doar tu ca parinte ai dreptate si stii ce ce bine...cand nu iti convine nimic din ceea ce copilul tau face...cand tot timpul copilul tau e de vina pentru ca e mai simplu decat tu ca parinte sa recunosti ca ai gresit. Lucrurile astea se mai intampla cateodata, dar deja cand se intampla tot timpul, ceva nu e bine. De ce ca parinte, dupa ce copilul tau face o greseala foarte mare, cu urmari multe si nu tocmai placute, dar el isi da seama ca a gresit, de ce de fiecare data cand ai ocazia ii faci doar reprosuri? Parintii chiar nu isi dau seama ca prin astfel de comportament nu fac altceva decat sa isi indeparteze incet incet copiii? Poate ca multi dintre acesti parinti isi vor da seama la un momendat, dar oare nu va fi prea tarziu?

duminică, 17 octombrie 2010

Pitipoancele se fucking bad

Mihai Bendeac Feat. Big Gaby - Pitipoancele se Fucking Bad


vineri, 15 octombrie 2010

Epistemologie


Ieri a fost o zi plina la facultate. Am mers pe ora 10 si am avut cursuri pana seara la ora 18. Am stat la toate, si dupa primele 2 cursuri, am avut cursul de Epistemologie, pe care jumatate dintre noi l-am ales ca si optional, dar majoritatea dintre noi nu prea am stiu cu ce se mananca. Ni s-a spus inainte de a alege cam despre ce ar fi vorba in mare, dar nu am inteles mare lucru ca sa spun asa. Teoretic, incearca sa demonstreze cat la suta din psihologie este stiinta si cat la suta nu. Eu personal l-am ales pentru ca mi-a placut mai mult de profesor, decat de celalalt, de la al doilea optional la prezentarea generala a profesorilor si (o sa radeti acum) dar suna mult mai interesant decat Introducere in sociologie.
A venit profesorul la ora, eram deja praf toti, a inceput sa ne intrebe una alta, mai ales de ce am ales acest optional si in numar atat de mare, s-a prezentat, ni-a spus mai multe despre el, ni-am prezentat si noi si apoi a inceput sa ne explice una alta. Am facut cursul introductiv, ca sa ne dam seama de fapt cu ce se mananca Epistemologia si am ajuns la concluzia ca am facut o alegere chiar foarte buna. Profesorul este super, mai filozof asa de felul lui, preda la Filozofie. Am ramas insa socata si cu zambetul pe buze cand a spus ca acum ne vom strange toti ca sa ne faca poza, pentru ca asa se va face prezenta la el la curs. Ne va face poza la fiecare curs si la sfarsitul semestrului, la examen, va scoate toate pozele, le va aduce si fiecare dintre noi va trebui sa ii aratam in fiecare poza unde suntem. Daca nu aparem cel putin in 8 poze, nu intram in examen. Interesanta metoda. Asa nu ai cum sa rogi pe altcineva sa iti scrie numele pe foaia cu prezente atunci cand nu vii.
Mi-a placut foarte mult ce am gasit la el pe blog legat de Fotografie : "Etimologia FOTOGRAFIEI: a scrie, a desena cu lumina [foto (φotoς, gr.) - lumină /grafie (γραφειν, gr.) - scrie, desena]. Dar a fotografia înseamnă cel puţin în aceaşi măsură a scrie sau a desena cu întunericul. Fotografia ar putea fi atunci mărturia despre ceea ce scapă invaziei lumii prin umbră... Astfel, la fel ca şi în cazul altor lucruri care, cât de cât contează, fotografia este ceea ce numele său ascunde că ar fi." sursa-blogul profesorului de epistemologie. adresa o gasiti aici

luni, 11 octombrie 2010

Intrebarea zilei!


Aseara, dupa comunicarea suprema si aici ma refer la faptul ca ai mei m-au sunat sa imi spuna ca raman in sat, le-am spus ca ma duc sa raman la al meu si dusa am fost. Imi place sa stau singura acasa, sa fiu numai eu asa din cand in cand, dar parca noaptea, sa fiu numai eu in casa, nu imi prea place, poate si din cauza faptului ca nu sunt obisnuita. Asa ca m-am imbracat repede, mi-am pus toate lucrurile de care aveam nevoie pentru ziua de azi la facultate, mi-am chemat un taxi si am plecat. Am ajuns in 15 minute, am urcat la el si el tocmai imi facea ceai cu fructe de padure, cuisoare, scortisoara...mmm, un deliciu. Mirosea asa de frumos. Am mers in sufragerie, mi-am aprins o tigara si mi-a venit ideea sa ramanem in sufragerie si sa ne uitam la un film. Zis si facut.
Aveam chef de ceva mai linistit, mai dragut, asa ca am hotarat sa ne uitam la o comedie romantica si pentru ca nu ne venea nimic nou in minte, am decis sa ne uitam la o comedie romantica pe care am mai vazut-o si care ne-a placut foarte mult. Ne-am desfacut canapeaua, ne-am umplut canutele cu ceai fierbinte, am stins becul, ne-am pus plapumioara pe noi si ne-am uitat la "Because I said so". La sfarsitul filmului care se incheie cu o nunta, ce ma intreaba al meu..."Auzi iubi, dar noi cand ne logodim?"...fiind foarte surprinsa de intrebare, am raspuns fara sa gandesc "cand imi pui ceva pe deget" si mi-a raspuns foarte senin "bine, ai sa vezi tu!" dupa care ne-am uitat unul la celalalt, am zambit, ne-am imbratisat, ne-am sarutat si ne-am spus unul celuilalt cat de mult ne iubim.

sâmbătă, 9 octombrie 2010

Boboaca!


Hello people!
Ca proaspata studenta am sa va rog sa ma scuzati, dar saptamana asta am fost destul de ocupata. Puteam sa stau si acasa pentru ca nu s-a facut mare lucru pe la facultate, dar curiozitatea nu mi-a permis acest lucru. Asa ca incepand cu ziua de luni am luat in brate drumul facultatii pe care l-am parcurs in fiecare zi. Desi e prima saptamana care teoretic e saptamana de acomodare si profesorii nu prea fac foarte multe, primul pas a fost facut si aici ma refer la cunoastere si cateva detalii despre materia fiecaruia, cat sa starneasca interesul...detalii care pe mine cel putin, m-au facut extrem de curioasa. Am dat si o tura de cateva ore pe la biblioteca universitatii si deja m-am ales cu cateva carti pe care am si inceput sa le citesc. Sunt carti recomandate de diversi profesori pentru diferite materii si am zis ca profit de faptul ca sunt la inceput si imi permit sa citesc cat mai mult deoarece programul inca nu e foarte aglomerat. Desi majoritatea profesorilor sunt destul de tineri, toti sunt psihologi si sunt asa de fascinata de felul lor de a fi, de a vorbi, de a se comporta. Sunt asa de nerabdatoare sa aflu cat mai multe incat abia astept saptamana urmatoare!