Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

miercuri, 28 iulie 2010

Mult dor!

Unii poate vor spune ca sunt absurda dar imi e dor, imi e foarte dor de al meu Balaur! A plecat luni de dimineata la parintii lui in sat si nu ne-am vazut de duminica...si avand in vedere ca noi ne vedeam in fiecare zi, acum nu imi place asa. Ma simt singura si nimeni nu imi umple ziua ca si el. Desi stiu ca unele zile de genul asta in care nu ne vedem intr-un fel sunt bine venite pentru ca astfel se mai acumuleaza si dorul si atunci cand ne vedem e cu totul altceva...oricum imi este dor de el si ii simt lipsa foarte mult, chiar daca vorbim la telefon. Imi e dor sa ma tina in brate si sa imi spuna cat de mult ma iubeste si apoi sa ma pupe pe frunte, ca mai apoi sa isi lipeasca obrazul de al meu si sa ramanem asa cateva minute.
Nu stiu daca sunt coerenta momentan, avand in vedere ca vin de la promotia Pampers unde am stat si am tot explicat la lume ce tip de Pampers trebuie sa cumpere pentru un anumit tip de premiu si din ce e alcatuit fiecare...si am si umflat la baloane ca sa le dau copiilor de numa. Dar a fost frumos, adica m-am simtit asa de bine cand am vazut acel zambet strengaresc pe fata copilasilot atunci cand le dadeam balonul. Oricum, la cate promotii Pampers am facut pana acum o sa fiu experta pe cand o sa am propriul copil pentru care va trebui sa iau Pampers si o sa stiu fiecare tip de pampers din ce e facut si care e mai bun si pentru ce!
Acum va las...ma pun sa dorm pentru ca maine intru de dimineata de la 9.

marți, 27 iulie 2010

O mare dilema!

Am revenit dupa cateva zile in care am absentat, in care am avut putin timp pentru mine, iar in ultimele 2 zile mi-a cazut o carte in mana de care nu ma mai pot desprinde. Citesc si citesc si tot citesc si nu ma mai pot satura. E o carte de istorie mai mult, dat imi place foarte mult. De maine incep sa ma duc la lucru. Nu pot sa il numesc lucru, pentru ca nu mi-am gasit absolut nimic in afara de a fi promoter, dar decat nimic, e foarte bine si asa. Tot o sa fac cetiva banuti, nu exagerati de multi, dar cat sa imi ajunga mie si astfel nu va mai trebui sa le cer parintilor bani pentru orice. Maine incep promotia si dureaza 2 saptamani asa ca in urmatoarele 2 saptamani nu stiu cat de mult voi reusi sa fiu prezenta, avand in vedere ca vreau sa incep si scoala de soferi sa stiu ca am facut-o si pe aia si ca am terminat si cu ea.
S-au afisat rezultatele de la facultate azi. La psihologie am intrat la cu taxa, dupa cum ma asteptam, iar la filozofie am intrat la fara taxa. Deci as putea sa le fac pe amandoua. Doar ca acum sunt intr-o mare dilema. Nu stiu ce sa fac si cum sa fac. Suna foarte ok sa le fac pe amandoua, iar atunci cand termin am doua diplome, doar ca ai mei nu au posibilitatile necesare pentru a ma tine in 2 facultati, asta inseamna ca la una trebuie sa ma mentin la fara taxa. Si problema e ca, eu cu psihologia vreau sa merg mai departe si in domeniul asta vreau sa fac o cariera, deci normal ar fi ca aici sa invat si sa trag cat de mult pot, doar ca ramanand aici la Oradea la facultate, o sa am destule probleme cu intratu la fara taxa la psihologie ca suntem momentan foarte multi. Bine sunt si foarte multi care au venit din afara orasului cu mediile extrem de mari si de umflate, dar s-ar putea sa se mai retraga pe parcurs, dar ideea e ca aici vreau sa trag si sa invat cat de mult pot si daca reusesc, in al doilea semestru din anul 3 sa pot sa plec in strainatate si sa imi sustin acolo lucrarea de licenta. Chiar nu stiu ce sa fac si momentan chiar sunt intr-o dilema.

vineri, 23 iulie 2010

Hello

Hello. Buna dimineata! Da ce matinala sunt azi, nici mie nu imi vine sa cred, avand in vedere ca deja am intrat in programul de vara. M-am trezit asa devreme pentru ca nu mai puteam sa dorm avand in vedere ca ai mei isi pregateau bagajele ca sa plece la Moneasa. Asa ca m-am trezit si eu si i-am ajutat sa termine mai repede, mi-au facut, logic, instructajul de plecare si dusi au fost. Somnoroasa cum eram, mi-am facut o cafea, mi-am dus scaun in balcon, si cu o carte buna in mana, mi-am savurat cafeaua si tigara de dimineata. Acum ma duc sa mai aranjez una alta prin casa ca sa fie totul in ordine si imi pun tot ce imi trebuie cu mine, ca doar nu o sa raman singura acasa. Plec la al meu Balaur. Asa ca v-am pupat si sa va doresc sa aveti parte de un weekend cat mai frumos, alaturi de cei dragi!
Playlist-ul de dimineata






joi, 22 iulie 2010

Este blog me inspira!

Si uite ca am primit din nou un premiu, de data aceasta de la Dara, careia tin sa ii multumesc pentru acest premiu. Nu am sa il tin doar pentru mine ci am sa il ofer mai departe unor persoane mai deosebite carora le citesc gandurile cu foarte mare placere:
Coco
anelise
Nimeni`
ANM
dyanna
Miss Sunshine
Mihaella
killer
si nu in ultimul rand unei mici printese Andra Sara Otilia

Poate undeva

marți, 20 iulie 2010

Epuizata

Tocmai am ajuns acasa dupa o zi intreaga petrecuta la strand in Ungaria. Nu cred ca are rost sa ma pun sa vorbesc despre preturile si conditiile care sunt acolo chiar daca faci in jur de 20 de km pana acolo. E logic ca la noi, chestia asta lasa de dorit. Noi stim sa punem doar preturi cat mai mari, dar conditiile nu sunt nici pe departe pe masura pretului.
Bun, oricum nu despre asta vroiam sa spun. Am avut parte de o zi extrem de frumoasa, cu mult soare, relaxare, in care am uitat de griji, iar pentru ziua asta tin sa ii multumesc Imolei pentru ca daca ea nu insista nu mergeam. Dupa o zi intreaga, am pornit si noi inspre casa, totul bine si frumos. Era imposibil sa nu se intample ceva, care sa strice toata ziua si sa umbreasca toate momentele frumoase din aceasta zi. Am fost foarte frumosi impreuna, m-am simtit extraordinar de bine alaturi de el si in timp ce stateam si ma topeam la soare, ma gandeam la faptul ca efectiv nu ma intereseaza cine trece pe langa mine si cat de bine arata, pentru ca, pentru mine doar el conteaza. Am putut in sfarsit sa vorbesc cu el despre problema care pe mine ma macina si ne-am inteles chiar mai bine decat ma gandeam. Doar ca era imposibil sa nu se termine prost. Am ajuns sa ne certam pentru o prostie.
Nu pot sa inteleg de ce tot timpul, dupa o zi in care te-ai simtit extraordinar de bine, trebuie sa se intample ceva mai neplacut. Sa ai o noapte mai linistita? (ironic vorbind) ...sau e in loc de urarea calduroasa de "noapte buna"?

luni, 19 iulie 2010

Stapanul meu e tampit

N-am mai scris de cateva zile...caldura mare si lipsa de inspiratie, cam astea cred ca sunt motivele.
Nici acum nu am sa scriu prea mult ci am sa postez cateva poze din categoria stapanul meu e tampit!

vineri, 16 iulie 2010

Ultimele 2 zile

Ultimele doua zile au fost de-a dreptul groaznice. Marti m-am trezit la 7 dimineata ca sa reusesc sa mananc, sa fac un dus si toate cele ca sa pot sa ma duc la scoala sa imi scot dosarul si sa fac cat mai multe inainte sa vina caldura groaznica, adica pana pe la 11 cand inca mai e suportabil pe-afara. Dar n-am reusit mare lucru marti, am stat la coada aproape o ora ca sa imi iau dosarul de la liceu si apoi inca o ora aproape la notar ca sa imi legalizez copia dupa diploma de bacalaureat si cum peste tot era plin am avut ce astepta. Am terminat cu toate pe la 11 si ceva asa ca am fugit repede cu fetele la o cafea si ceva rece sa ne mai racorim putin. Miercuri dimineata am luat-o de la capat. Aceiasi ora de trezire si fuguta spre facultate cu toate hartogariile dupa mine. A trebuit sa umblu si sa caut unde e cabinetul medical studentesc in campus pentru ca evident nu stiam si pentru ca trebuia sa imi vizeze o adeverinta de la medicul de familie pe care scria ca sunt apta pentru facultate. Am stat un pic si pe-acolo la coada, apoi am mers la secretariatu mare ca sa platim taxa de inscriere, de unde am scapat destul de repede si apoi ne-am luat o pauza bine meritata la umbra, in timp ce ne savuram tigara. Am mers apoi la secretariatul facultatii noastre, de unde ni-a trimis in ceva sala unde se verificau dosarele si trebuia completat un formular de inscriere.
Intr-un final am reusit sa termint cu toate, iar acum trebuie sa astept pana in data de 27 ca sa vad daca am intrat la fara taxa sau la cu taxa. Vorba aceea: "om trai si om vedea"!





P.S. Imaginea am primit-o azi dimineata pe mail de la un prieten si am zis ca nu o tin doar pentru mine:p

luni, 12 iulie 2010

Acasa

Am revenit si eu acasa dupa un weekend intreg petrecut in sat la bunici. Am reusit in sfarsit sa merg si pe la ei ca anul acesta nu prea am fost, plus ca am zis ca mi-ar prinde bine putin aer mai curat ca sa pot sa ma relaxez si mai aveam si niste ganduri, ca nah, bunicii adica...intelegeti voi...vorba aceea, daca nu curge, picura! Am avut parte si de relaxare, de ore intregi in care am stat in curte, sub nucul cel batran, pe o bancuta si am citit, lasandu-ma purtata de val. E nucul amintirilor mele...sub acel nuc, cand eram micuta, imi gaseam tot timpul de lucru, ba stateam la umbra, ba acolo imi faceam casuta, ba ma ascundeam ore intregi de ceilalti. Acum am stat sa citesc. Am profitat din plin de faptul ca verisorului meu nu i-a mers calculatorul, asa ca am putut sa ma deconectez putin de la viata de zi cu zi. Duminica, desi era foarte cald afara, nebunei de vara-mea i-a venit o idee, sa mergem naiba stie pe unde, sa ne plimbam ca sa putem dormi noaptea mai bine. Zis si facut. Pe la ora 16, ne-am pornit de-acasa, eu, verisoara mea, prietenul ei, matusa mea si baiatul ei. Am inceput sa tot urcam pe diferite dealuri pana nu am mai putut nici unul dintre noi. Am avut oricum putin noroc deoarece sus mai adia din cand in vantul...am avut astfel parte de aproape 4 ore pline de peisaje pitoresti, care mai de care...locurile in care mama si-a petrecut copilaria. Asta am putea sa spunem ca a fost partea frumoasa.
Acum sa spun si aia urata...urata daca bagi in seama ce spun ceilalti si te intereseaza parerea celor din jur. In general nu prea ma intereseaza parerea celor din jur sau ce cred ei despre mine...ma intereseaza doar parerea persoanelor cu adevarat importante din viata mea. Ei bine, pana acum 2 ani eram in fiecare vacanta la bunici si stateam cu lumea de pe-acolo. Cum de 2 ani nu prea ma mai duc sau si daca ma duc, stau mai mult pe-acasa cu bunicii, lenevesc si mai ies din cand in cand la o tigara, lumea a inceput sa barfeaca. M-am saturat de atatia frustrati care nu au ce face si nu stiu cum sa se bucure de viata lor, incat se simt tot timpul nevoiti sa observe si cel mai mic detaliu la celelalte persoane ca mai apoi sa barfeasca cu toata lumea si sa il mai si infloreasca. Dar asta este, in fond si la urma urmei, nu prea avem cum sa schimbam lumea.

miercuri, 7 iulie 2010

Gândăcelul Boc

Gândăcelul Boc

De ce m-ai prins in pumnul tău,
Si m-ai forţat? Tu nu ştii oare
Că-s mic şi eu şi că mă doare
Când tu mă strângi atât de rău?

Primar ca tine-am fost şi eu,
Şi-am renunţat la primărie,
Şi milă trebuia sa-ţi fie
De plânsul şi mandatul meu!

Din tihna mea din Mănăştur
Tu m-ai chemat la Bucureşti,
Si mi-ai promis c-o să mă creşti.
Acum mi-e clar, te doare-n cur.

De ce mă laşi acum în pom?
Când toate am făcut ca tine.
Azi plânge Clujul după mine
Şi plâng şi cursele Tarom.

Şi plânge mama mult de tot
Că i-au tăntit în plen baiatulAliniere în centru
Şi vede la teve tot satul
C-a luat-o premieru-n bot.

Şi ochii tatei lacrimi storc
Cu ei în zare tot rămâne.
Îndură-te de ei, stăpâne
Şi lasă-mă să mă întorc.

Mi-aş lua bilete la low cost
Că azi m-au cam uitat piloţii.
Nu le mai tremură chiloţii
Ca când eram şi eu ce-am fost.

Aşa plângea un ardelean
În pumnul ce-l strângea să-l rupă
Şi la deschis Basescu după
Ce-l tot strivise an de an.

A încercat să-l mai învie:
I-a mulţumit pentru curaj.
Dar ardeleanul în picaj
S-a prabuşit pentru vecie.

Scârbit de fapta ta cea rea,
Degeaba-l plângi pe Boc cu zile.
Ci mergi spaşit acum şi zi-le
Clujenilor, isprava ta.

Mai zi-le că de-acum ai vrea
Să nu mai tot striveşti de zid,
Oricare gâză de partid
Care-a trecut prin faţa ta.

Iar ca poet, zi-le c-ai vrea
Să aperi orice vietate,
Oricât de fără-nsemnătate,
Si cu oricâtă voluptate
În cur, săraca, te-ar pupa.


Sursa: www.catavencu.ro

luni, 5 iulie 2010

E frig si e pustiu


e frig si miroase a pustietate in jurul meu. Probabil unii vor crede ca aiurez dar momentan asa e si multi nu vor intelege. Dar nu asta urmaresc. Urmaresc sa ma descarc. Momentan mi s-a sters de pe fata zambetul urias pe care il am de ieri. Momentan iar au aparut norii. M-am saturat de ei, nu ii mai suport. Nu norii de pe cer, ci norii care pot aparea in viata de zi cu zi, problemele. Ar trebui sa ii ofer sprijin si foarte multa sustinere dar uneori simt ca nu am putere, ca nu mai pot. Oricat de mult incerc sa fiu tare, momentele lui de depresie sau momentele in care nu are chef de nimic si cand nimic nu e bine si toate ies pe dos, ma pun la pamant si ma lasa fara puteri, desi stiu ca in mare parte nu are nicio legatura cu mine ci cu lumea din jur, cu sistemul si toate cele. Atunci cand din cauza lucrurilor si a problemelor de care se loveste in viata de zi cu zi, isi doreste sa plece cat mai departe pentru ca nu mai suporta tara asta si vrea sa fie unde era acum un an si era fara nicio grija nu pot sa spun nimic...imi dau lacrimile si atat. Ma gandesc cu oroare la faptul ca s-ar putea intampla asa si sa plece...chiar daca teoretic, din moment ce il iubesc si lui i-ar fi mai bine ar trebui sa il incurajez sau sa il las sa plece...in privinta asta sunt foarte egoista, il iubesc prea mult si am nevoie de el langa mine.

buna dimineata

Deci, dupa cum am spus, buna dimineata si voua. Azi, chiar daca a trebuit sa ma trezesc putin mai devreme si chiar daca nu am dormit cat mi-am propus eu, azi macar nu mai am griji si nu mai sunt presata de timp si nu ma mai gandesc cu groaza ca trebuie sa ma intorc imediat pe patul plin de foi. Acum imi savurez linistita cafeaua de dimineata cu mult lapte, insotita de o tigara. Am avut parte de un weekend frumos cu al meu barbat, iar incepand de azi am sa incep sa vegetez. Incepand de azi am timp pentru mine. Inainte de asta oricum e musai sa imi fac curatenie in camera pentr ca nu pot sa mai stau asa, pe birou nu mai este loc de atatea foi si carti. Dar am sa-mi fac mult spatiu cand am sa dau la o parte tot ce tine de bac si de scoala!
Da, deja de sambata seara am inceput sa ma uit daca nu cumva s-au afisat rezultatele pe net ca deja parca aveam o stare de neliniste, dar nu erau. Duminica dimineata dupa ce m-am trezit m-am uitat din nou si tot nu erau. Mi-am deschis intr-un final si eu telefonul pentru ca l-am tinut mai mult inchis weekendu asta si am sunat-o pe-o colega ca am ramas ca vorbim dimineata si ea mi-a spus sa mai sun o alta colega care e inca la scoala ca sa imi spuna magnificele note. Zis si facut...deja nu mai puteam de nerabdare. Am sunat-o si i-am spus sa se uite si la notele mele, iar apoi mi-a pus ca la romana am cam dat-o in bara dar asta vi-am mai spus si lunea trecuta dupa ce am iesit de la examen. Bun, deci, mi-a spus ca la romana am luat 7.80 , la istorie am luat 9.30 si la logica am luat 10. Printr-un calcul micut, pe bac mi-a iesit 9.03, iar media de intrare la facultate mi-a iesit 9.38. Sunt in grafic.

vineri, 2 iulie 2010

Vacanta in sfarsit!

Si uite-asa a trecut si ultima proba la bac. Am trecut si peste asta, cu mult mai bine decat peste celalte doua si fara emotii. A fost putin mai greu decat ma asteptam dar pana la urma s-a terminat cu bine. Acum mai ramane sa vedem rezultatele duminica seara si sa ma duc sa ma inscriu la facultate. Dar oficial, am intrat in vacanta de o ora jumate de cand am iesit de la bac si e atat de bine.
Despre bac, ce pot sa spun...a fost un multi ghiveci si aici ma refer si la probele de peste an, dar a trecut. Sincer, desi notele mele vor fi mai mici decat cele la care speram eu, nu pot sa spun ca sunt dezamagita si nici nu pot sa spun ca am invatat degeaba per total, pentru ca in fond am invatat pentru mine si stiu ca atunci cand am intrat in scoala am intrat impacata cu mine insami. Chiar nu regret faptul ca am stat ultimele doua saptamani mai mult in casa ca sa invat si nu am iesit in fiecare seara in oras, pentru ca de azi inainte am o vara intreaga la dispozitie sa fac tot ce imi pofteste inimioara. Cred ca intr-un fel, asa cum s-a modificat bacul anul acesta, a fost sa ii spun asa putin mai usor avand in vedere faptul ca acum, intr-o saptamana am terminat cu toate probele, chiar daca in anii trecuti oralele ridicau media la toti, cu mici exceptii.
A fost bine, am trecut si de pasul asta si uite asa am mai incheiat inca un capitol din viata, iar un nou capitol sta nerabdator sa inceapa!

joi, 1 iulie 2010

Done that

mnah ieri am terminat si cu ce a fost mai greu si de ce imi era mai tare frica si anume, proba la istorie, devenita obligatorie pentru cei de la filologie, dupa ce s-a modificat bacul. Desi pentru primele 2 parti trebuia sa stii doar domnitorii, autonomiile locale si ideologii si practici politice, iar la eseu intrau restul temelor, acum eseul a fost un fel de ghiveci, despre diplomatie si conflict, in mare parte domnitori. A fost bine si asa, avand in vedere ca bataliile si tratatele semnatete de domnitori le stiam cu tot felul de detalii, astfel, am reusit sa fac un eseu de 3 pagini. Bine, nu e perfect, dar eu sunt multumita. Acum, vom vedea mai multe duminica cand se vor afisa rezultatele. Ce a fost mai greu a trecut, proba de maine e usoara si nu imi fac griji pentru ea, pentru ca eu maine dau din logica.
Acum la incheiere, vreau sa va multumesc tuturor pentru sustinerea din aceste zilele, mai ales ca am avut niste emotii de nu-i adevarat, iar vorbele voastre chiar m-au incurajat. Ieri dimineata, inainte sa trebuiasca sa intram in sala, stateam afara cu colegii si fumam si de emotie mi-am cam scapat tigara direct pe deget si m-am ars :))