Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

marți, 30 martie 2010

sâmbătă, 27 martie 2010

Maine!



Deci...maine este Sarbatoarea Floriilor, zi in care cei cu nume de floare isi serbeaza onomastica. Asa ca fara prea multe ocolisuri am sa urez un calduros "la multi ani" pentru toti cei care maine isi serbeaza onomastica, multa fericire, sanatate si sa vi se indeplineasca dorintele.

De asemenea, aceleasi urari mi le voi face si mie si Balaurului pentru ca si noi intram in acea categorie! Dar am sa adaug inca ceva: "te iubesc"!

Iar pentru restu, care nu se serbeaza maine, sa aveti o duminica cat mai frumoasa!

joi, 25 martie 2010

Always coca cola!

M-am trezit extrem de odihnita, dar am constatat ca era doar ora 7 si cum servesc scoala abia de la 9 am ramas cu ceva de timp in care sa mai caut una alta...asa ca m-am pus frumos in fata calculatorului si ma gandeam sa caut ceva poze mai haioase pentru ca aveam un chef nebun sa rad...intre timp imi ajunge si cafeaua facuta de mami si eu tot cautand, gasesc asta...
Bun...ma uit ciudat la poza...adica stiu ca toata lumea stie reclama cu "always coca-cola", dar eu cel putin atunci cand aud "always coca cola" ma gandesc la reclamele alea dragute cu ursii polari, nici de cum sa ma gandesc la un absorbant...mi s-a parut mai mult decat aiurea sa gasesc o sticla de coca-cola, desenata pe un absorbant. Nu vad legatura dintre cele doua!
Sau ce....mai nou isi fac reciproc reclama?

miercuri, 24 martie 2010

Leapsa!

Am ajuns de la scoala si asa cum am promis am sa ii raspund scumpei Wanixa la leapsa.

Primul cuvant rostit a fost- banuiesc ca mama, in afara de celelalte gangureli rostite pe limba mea si pe care nu le intelegea nimeni.
Prima zi de scoala generala- a fost una foarte urata din pricina vremii, afara ploua, era foarte frig, dar in momentul in care am intrat in clasa, mi s-a inseninat chipul, deoarece in ultima banca, pe randul de la geam, era un baiatel si o fetita, gemeni, cu care am fost si la gradinita...asa ca evident am fugit inspre ei si m-am asezat in fata lor.
Primul sarut- aveam aproape 14 ani si ca toate fetele tindeam la baieti mult mai mari...eram in sat la bunici, intr-o seara frumoasa de vara, cu cerul instelat, pe marginea unui paraias micut...era si el, baiatul care imi placea...avea aproape 20 ani...dupa mai multe ore de stat si barfit in acea seara, a venit si momentul mult asteptat pentru mine..."sarutul".
Prima formatie care mi-a placut la nebunie- pai tre sa recunosc ca imi placea formatia care era in voga cand aveam nu foarte multi anisori, le stiam toate piesele si toate dansurile...era formatia dupa care toate fetitele erau inebunite...formatia Andre.
Pr
imul cd cumparat- pana am ajuns sa imi cumpar primul cd a cam durat ceva timp, in orice caz stiu ca am primit un cd cand am mers cu colegii la McDonalds...era ceva compilatie cu mai multe trupe a caror cantece erau hituri la momentul respectiv...iar prima caseta cumparata,din banii mei, era cea a baietilor de la O-Zone, pe care se gasea si melodia Dragostea din tei.
In prima zi de liceu- emotiile au fost extrem de mari pentru ca sunt o fire foarte emotiva, dar am trecut destul de repede peste, m-am acomodat foarte repede, dar nu pot sa spun ca am ramas cu un moment anume din acea zi...din contra...restul momentelor care imi vin in minte sunt legate de-abia de a doua saptamana de scoala cand deja am inceput sa ne cunoastem, vorbeam mai mult si relatiile de prietenie au inceput sa se contureze.
Primele cuvinte pe care mi le-au adresat colegii mei-
au fost vesnicele cuvinte pe care ti le adresa toata lumea atunci...la ce scoala ai terminat clasele V-VIII si cu ce medie ai terminat...nimic interesant!
Prima zi de facultate- am sa scriu despre asta cam peste 6 luni si un pic.
Prima restanta- o sa vedem la iarna, dar sper sa nu fie vorba chiar din primul semestru de restante.
Prima zi la locul de munca- am lucrat acum 2 veri la un fast-food...primele 3 zile au fost de proba cum ar veni si am stat doar 4 ore in care nu pot sa spun ca m-am rupt foarte tare cu munca, ca eram ajutor...dar dupa astea 3 zile, am intrat direct in tura de noapte (mergeam toata saptamana de noapte), 8 ore...in primele ore de lucru eram ca un titirez care incerca sa le faca pe toate bine, dar in scurt timp deja eram obosita...dar mi-a prins bine ca am lucrat, am lucrat si vara trecuta si am vazut cat de greu se fac banii.
Prima oara cand am postat pe blog- pe data de 29 septembrie 2009.

Cum si eu am primit-o, nu o voi tine doar pentru mine...si o voi da si la altii...Balauru, Blindius, rms, Ruxandrika, Fara suflet, Sasha

luni, 22 martie 2010

Primavara!






Sa aveti o saptamana cat mai caldura, in care razele soarelui sa va mangaie fata iar mireasma de primavara sa va imbie la noi nebunii!

sâmbătă, 20 martie 2010

Moment mult asteptat


Ce bine e atunci cand il revezi dupa o saptamana intreaga in care ai asteptat cu nerabdare sarutul si imbratisarea lui...timpul a fost cel care a fost impotriva si nu le-a permis celor doi sa se vada. In acel moment corpul vorbeste pentru tine, te ghideaza. Invaluiti in dragostea ce si-o poarte si insetati de dorinta, iau drumul dormitorului, care este prietenul lor de nadejde. Fiecare parte a corpului geme de dorinta si isi doreste atingerea celuilalt. Dupa clipe mirifice petrecute impreuna, cei doi indragostiti se reintorc in sufragerie, fumeaza o tigara si se privesc neincetat. Se reintorc in dormitor pentru a sta imbratisati si pentru a se saruta neincetat pentru ca dorul a fost prea mare!

P.S. Te iubesc!

vineri, 19 martie 2010

Romanian Gigolo!

deci...cica s-a nascut o noua vedete pe la pro tv, ieri...cand am auzit in prezentarea de la inceputul emisiunii ca in platou va veni un nou gigolo al Romaniei, ma gandeam ca totusi arata altfel...cand, ce sa vezi...a aparut un distins domn, in varsta de 36/37 de ani, cu ochelari, la costum, timorat, emotionat de trebuia sa scoti cu clestele cuvintele de la el...a inceput el sa povesteasca de inceputurile lui cand el avea 17 ani, iar pe vremea aceea nu exista multa publicitate asa ca el, pentru a-si face publicitate, dadea anunturi in ziar.
Astfel, la un momendat a sunat o tanti de 40 de ani, necasatorita, care l-a invitat sa ia cina in oras si mai apoi, dupa spusele acestuia, la emisiune, au ajuns si in apartamentul acesteia. Cum inceputul a fost mai greu, a continuat tot cu anunturile in ziar, iar cererile au inceput sa fie pe masura. Nu a durat mult si a ajuns la cocluzia ca, pe langa faptul ca este un mod de a mai face cativa banuti, chiar ii place ceea ce face si pentru el a ajuns chiar o pasiune. Ba a ajuns chiar sa mearga in concedii cu femeile respective pentru ca, el sustine ca, pe langa placeri sexuale, el le ofere femeilor si intelegere, si masaje, si consiliere, asemeni unui psiholog. Dar el prefera mai degraba sa se numeasca domn de companie, deoarece pentru el a fi gigolo, inseamna numai intalniri amoroase, ori el face mult mai mult de-atat. Cunoaste si arta seductiei!
A multumit in final naturii ca este viril si bine dotat si a spus ca el face mai multe cure, care tin cam in jur de 6 luni, cu propolis...pentru a putea face fata pentru ca are femei care ii cer o noapte intreaga, iar el nu se poate face de rusine.


Ce mai poti sa spui cand peste tot la tv vezi asemenea aberatiuni? Cand vezi ca de fapt promovarea novalorilor este tot mai mare si ca de fapt asta se vinde cel mai bine?

O noua dimineata!

Avand in vedere ca aseara am ramas singura acasa, am profitat (intr-un mod aiurea spus) de singuratatea mea...meditand, analizand, certandu-ma pe mine, multumind pentru anumite lucruri. Aseara simteam un sentiment de frica care ma apasa asa ca m-am descarcat asa cum am stiu eu mai bine pentru ca deja stresul isi spune cuvantul din ce in ce mai des...tata incepe sa devina din ce in ce mai cicalitor, de parca as fi inapta si nu as sti ce am de facut (aici ma refer la invatat si bac si tot tacamu), nu imi convine nimic mai nou, totul mi se pare aiurea si de multe ori ma abtin sa nu plang. Imi plac momentele cand sunt singura, cand nu am pe nimeni care sa ma bata la cap...si ador momentele cand El ma tine in brate dupa ce am plans. Imi era frica de tot si in acelasi timp de nimic. S-au intamplat prea multe in ultimul timp si inca nu reusesc sa vad luminita de la capatul tunelului. Desi prietenii imi sunt alaturi, nu prea ma face sa ma simt mai bine. Singura persoana care ma linisteste esti Tu si aseara si Tu erai plecat pentru ca a trebuit.
Acum deja e dimineata...stiu ca dupa ce am adormit printre lacrimi si suspine am visat ceva...ceva frumos...dar nu mai stiu ce! M-am trezit pe la ora 6 pentru ca nu mai reuseam sa dorm. Acum mai pot profita inca de faptul ca sunt doar eu ca sa imi fac dimineata cat mai placuta.
Mirosul de cafea deja imi inunda narila, ma pregatesc sa imi iau si tigarile si ies pe balcon la aerul proaspat al diminetii cu prietenii de nadejde din totdeauna!
Tocmai mi-am dat seama ca de fapt azi e si vineri, mai mult decat perfect!
O vineri cat mai frumoasa si insotita de razele soarelui mai calduroase.

P.S. Buna dimineata!

joi, 18 martie 2010

Nice and slowly!

Buzele lui le prinsera infometate pe ale ei. Gura lui se inchise peste a ei, luand-o total in stapanire. Buzele lui le sorbeau pe ale ei. Inconstient, mainile ei ii magaiau fata, iar apoi se juca cu degetele prin parul lui. Soldurile lui s-au apropiat de ale ei si, foarte natural, ea i-a raspuns cu aceiasi miscare, lipindu-se de el. Simti, mai mult decat auzi, cum i se opreste respiratia in gat, iar apoi auzea cum buzele lui ii sopteau numele. Mana lui ii mangaie spatele, se opri putin pe talie si apoi cobora pe curba dulce a soldurilor. El o apuca tandru si o aduse si mai aproape de el. Gura lui ii saruta lobul urechii si apoi cobora senzual pe gat. Mana lui se afla la baza coastelor ei si urca incet... pana cand ii cuprinse sanul. Palma lui se potrivea asa de bine de parca era croita special. Incepu o miscare usoara, circulara, care parca o suspenda intr-o atmosfera euforica, iar gura lui era la urechea ei, facand ceva ce-i dadea o senzatie delicioasa. Gura lui ii sorbea din nou cu lacomie buzele, iar cand isi plimba limba pe buza ei de sus, iar apoi pe cea de jos, ii auzi geamatul adanc din piept. O saruta marunt si usor, gustand fiecare bucatica a gatului si pieptului ei, ca un gurmand la un mare ospat. Degetele lui erau blande si totodata imperative, in timp ce o explorau si o mangaiau. Ea era prinsa intr-o capcana dulce, umeda, fierbinte, din care nu vroia sa scape. Simtea cum mana lui ii mangaia coapsa intr-un ritm erotic. Mana lui era foarte aproape de centrul corpului ei. Fiecare terminatie nervoasa din corpul ei pulsa spre acel unic punct, care ardea de nevoia de a fi eliberat!
Si eliberarea a venit!
S-au bucurat unul de corpul celuilalt pe toata durata noptii. Sentimenele lor invaluiau camera. Dimineata cei doi nu dormeau inca, ci isi jurau iubire vesnica, dupa o noapte in care si-au jurat iubire unul celuilalt prin intermediul corpurilor lor.

luni, 15 martie 2010

Acolo vreau!

Stateam azi la scoala si pe la ora 11 si ceva, pentru ca profa nu facea absolut nimic, eu m-am pus sa citesc de-ale mele ca sa nu stau ampulea. Cineva m-a strigat si mi-am ridicat ochii din carte si fara sa vreau m-am uitat pe geam. Cand...ce sa vezi?...ningea afara de ziceai ca acuma vine iarna. Niste fulgi extra mari, un vant foarte puternic si iti dadea impresia ca zapada bate din toate partile. Dar daca te uitai mai bine, dupa colt, vedeai soarele! Dupa asa o vreme am stat si m-am gandit unde as vrea sa fiu...la caldura. Uite acolo mi-ar placea sa stau in acest moment:

Mi-ar placea ca acolo sa ne putem plimba doar noi doi, tinandu-ne de mana si contempland natura. Ne-am bucura de razele caldute ale soarelui care ni-ar mangaia corpul. Ne-am opri sub un cires incarcat de flori, ne-am imbratisa si ne-am saruta sub cires, iar vantul, cu adieri mladioase, ar scutura din cand in cand cateva petale de flori. Am putea sta linistiti, intinsi pe iarba moale care tocmai a impuns pamantul.
Ne-am sopti unul altuia ce mult ne iubim, fiind inconjurati de mirifica mireasma a primaverii!

duminică, 14 martie 2010

Tencuiala si botic!

Deci...habar n-am cum sa incep.
Ideea e ca ma plictiseam si sburand asa de pe site pe site in timp ce deasupra mea una urla mai ceva ca alea de prin filmele porno si patu scartaie de zici ca acuma sta cada pe mine...e clar ca nu prea imi auzeam gandurile si nici nu prea ma puteam concentra sa invat ceva.
Asa ca am zis hai sa mai vad ce mai poti gasi.

Deci...nu stiu baietii, dar eu stau si imi pun intrebarea: "Cum pana mea sa iesi cu o asa femeie pe strada?"...Pe langa faptu ca au mai mult decat un Kilogram de tencuiala pe fata si atunci cand isi dau jos tencuiala banuiesc ca arata si mai naspa decat cum arata cu tencuiala pe fata...puii mei ca eu nu vad nimic atractiv la o asemenea femeie.
Peste tot unde mergi dai de asemenea specimene.

Every now and then!

vineri, 12 martie 2010

Finally!



Hmm...in sfarsit e vineri seara, seara pe care am asteptat-o dupa prima zi a saptamanii. In sfarsit o sa reusesc sa ma odihnesc (adica sper) si o sa am timp de mine. Sa pot sa stau, sa ma gandesc, sa ma fac macar pentru o zi sau doua ca uit de toate problemele care au inceput odata cu saptamana asta si care in loc sa se faca mai mici se amplifica tot mai tare pe masura ce timpul trece. Probleme care nu iti dau pace, care te macina si la care te gandesti in fiecare moment al zilei si imi dau lacrimile fara sa vreau.
Si vremea asta idioata ma deprima si mai tare. Ma gandeam ca daca tot a inceput luna martie, chiar daca nu se incalzeste foarte tare, dar macar sa fie soare, sa nu mai fie ploaie si momentan ninsoare. Ma enerveaza!
Vrea sa ma izolez putin de restul lumii, sa fiu doar eu cu tine, sa ma tii in brate si sa imi spui ca totul va fi bine!
Oricum...have a nice weekend!

joi, 11 martie 2010

TIC-7 dimineata!

Deci...ma trezesc in pnm la 5 jumate dimineata ca sa ajung la scoala ca doar am ora de la 7. Ca sa mentionez si ce ora...am Tic, adica Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor. Am ajuns la scoala de mai bine de 20 de minute si m-am pus la calculator. Mi-am introdus parola si user-ul si acum stau...si vegetez in fata calculatorului. Doamna profeseara de cand a inceput ora nici macar nu a venit in laborator sa vada care am venit la ora, pentru ca este prea ocupata sa stea cu celelalte profe care au venit la scoala din plictiseala, sa barfeasca, sa isi bea cafeaua de dimineata si sa isi fumeze tigara.
Lux frate...am venit la scoala ca sa stau pe mess...si cica in 28 aprilie avem proba la Tic...nu ca ar fi foart greu, da avand in vedere ca e proba practica ar trebui sa facem si noi cate ceva la scoala...da nu...ca profa vine sa ne dea un site sa facem variante si cam atat...sunt niste teste gen cum vor fi la bac da nu vine nimeni sa iti spuna unde ai gresit si de ce!

duminică, 7 martie 2010

8 martie


In fiecare an, pe data de 8 martie se sarbatoreste ziua femeii si a mamei.
Tin minte ca atunci cand eram mica, inainte de ziua de 8 martie, la gradinita si mai apoi la scoala in clasele I-IV, munceam de zor toti copiii pentru o felicitare confectionata cu manutele noastre pentru mamici...erau niste felicitari atat de simple, dar pentru care ne chinuiam cateva zile ca sa le termin si sa le putem oferi la fix cu multa dragoste si cu cate un buchetel de ghiocei.
De asemenea, tin minte ca de 8 martie, tata ii aducea flori mamei mele si un cadou,dar imi aducea si mie cate ceva si imi spunea ca eu sunt o femeie in devenire asa ca si eu trebuie sa primesc un cadou, chiar daca nu la fel de mare ca si al mamei.
Ziua de 8 martie este ziua noastra, a sexului frumos!


"Suntem veriga firului de ata
A fiecarui lant facut din doi,
E greu cu noi, femeile, în viata,
Dar e si imposibil fara noi."







Cateva melodii care sa tina locul unei felicitari din partea mea.
Iar acum in incheiere...un 8 martie cat mai frumos pentru toate domnisoarele si pentru toate doamnele!

sâmbătă, 6 martie 2010

Femei vs barbati.


Toata lumea isi pune vesnica intrebare: "Cine insala mai mult? Femeile sau barbatii?".
De ce trebuie tot timpu sa facem etichete pentru orice si sa etichetam oamenii? De ce trebuie sa facem diferente cand de fapt toti suntem oameni, toti avem nevoi si toti ajungem sa facem asta cel putin o data. De ce? Fiecare are motivele sale proprii si personale pentru care nu putem sa etichetam un om sau sa il judeca sau chiar sa generalizam.
Dar de ce ajungem sa inselam chiar si atunci cand avem langa noi tot ce ne-am fi putut dori? Atunci cand ni se fac toate poftele? Poate din prostie? Dar intreb din nou :"De ce?"...ca mai apoi sa ajungem sa stricam o relatie frumoasa pe care o avem dintr-o prostie? Din dorintele animalice pe care nu le putem stapani? Sau mai nou, doar asa reusim sa ne dam seama ca persoana pe care o avem alaturi reprezinta mult mai mult decat o relatie care sa existe si sa nu suferim de singuratate?
Multi spun ca inseala din orgoliu chiar si atunci cand au acasa tot ce isi doresc si pentru a vedea ca inca pot face noi cuceriri. Multi sustin ca fac asta pentru a incerca ceva nou. Ceva nou? Ce poate fi considerat nou atunci cand inseli? O labie mai mica sau mai mare? Sani mai mici sau mai mari? Un penis mai mare sau mic?...Ceva nou putem incerca si cu persoana cu care avem o relatie, daca chiar ne dorim asta!
Sunt persoane care spun ca ceea ce o aventura le ofera, persoana de langa nu le poate oferi...si asta pentru ca majoritatea sustin ca persoana cu care iti inseli iubitul sau iubita, este tot timpul mai lipsita de inhibitii, poti incerca tot ce iti trece prin cap si nici nu iti este jena fata de acea persoana sa ii spui ce iti doresti de la acea noapte.
Pai frate, daca vrei ceva anume si persoana cu care ai o relatie nu isi da seama si asta pentru ca nu este nici medium si nu are nici puteri supranaturale, incearca sa vorbiti. Sa-i spui ce iti doresti in plus in relatia voastra, sa ii spui toate ideile care iti trec prin cap si sa vedeti care va convin mai mult...sa ii spui chiar ce ai vrea sa incerci nou in pat si cum sa decurga actul in sine. Orice se poate rezolva prin comunicare si nu e necesar sa ajungem sa inselam doar pentru ca avem nevoie de jumate de ora sau de o ora de ceva nou.
Dar nu...decat sa vorbim, sa ne spunem ideile si dorintele, chiar si cele mai arzatoare dorinte, preferam sa cautam in alta parte!

miercuri, 3 martie 2010

Why?-again

De ce tot timpul cand crezi sau cel putin ai impresia ca totul merge bine, trebuie sa se intample ceva care sa darame toata acea stare de bine si sa te puna la pamant?
De ce niciodata o stare de bine, fara probleme nu poate sa dureze si tot timpul apare ceva, ceva neprevazut, care modifica tot?
De ce atunci cand te simti rau, ai mai mari nu te lasa sa pleci de la servici si iti spun scurt si la obiect sa iti rezolvi problemele pe care le ai dupa ce se termina programul de munca?
De ce nimeni nu te intelege atunci cand simti ca nu mai poti si ca iti cedeaza picioarele si cazi si corpul tau nu mai raspunde la comenzi?
De ce nimeni nu incearca sa te ajute?
De ce nu putem fi mai intelegatori, mai umani?
Inca o data imi dau seama ca traiesc intr-o tara de cacat unde toti oameni sunt ahtiati dupa bani, unde toti aia mari fac exces de putere si iti spun ca daca pleci acasa pentru ca te simti rau, nu mai are sens sa vii, unde nu mai exista respect si aia mari pentru care oamenii trag si muncesc ii vad pe oameni ca pe niste roboti care nu au voie sa se imbolnaveasca. Si de ce?...pentru simplu fapt ca au o pozitie mai buna? ...pentru ca acum mult timp, acei oameni care trag si muncesc pentru altii nu au avut pe cineva langa ei care sa le spuna sa invete si sa traga ca sa nu ajunga sa munceasca pentru altii care sa vina sa isi bata joc de ei?
In concluzie...asa tara...asa oameni!

Buna dimineata!




M-am trezit de dimineata dupa o noapte in care iar am dormit mai mult decat prost. Nu stiu ce am de cateva zile, da dorm asa de prost si efectiv nu reusesc sa ma odihnesc...mnah asta este, vine weekendu si recuperez atunci.
Desi imi este foarte somn, dupa ce m-am trezit am observat ca sunt destul de activa si ca am dat la o parte somnul si visele. Mi-am facut singura cafeaua, ceea ce de obicei nu fac, pentru ca mi-o face mami inca, ca doar toata viata o sa mi-o fac singura, asta in cazu in care nu o sa mi-o faca barbatu...asa ca inca mai pot profita de bunavointa mamei.
Asa ca buna dimineata si voua. Sa aveti o zi frumoasa chiar daca la mine spre exemplu ploua.
Melodia nu prea are nimic in comun cu dimineata asta ...poate doar faptul ca azi simt ca am timp de toate si pentru toate ca si in refren...oricum mi-a placut asa de dimineata!
Acum sunt gata...mai am putin de stat in fata oglinzii si apoi am sa pornesc din nou pe acelasi drum pe care tot corpul meu il stie pe de rost...acelasi drum de scoala!

luni, 1 martie 2010

1 Martie-Martisor!

Acest stravechi obicei al primaverii este specific poporului roman si isi are originea in credintele si practicile agrare. Sarbatoarea lui are loc in prima zi a lui martie, considerata ca prima luna a primaverii.
An de an sarbatoarea de 1 Martie ne readuce speranta si optimism. Din inclestarea frigului cu razele soarelui, a intunericului cu lumina, dupa ultimele zvarcoliri din zilele babelor, invinge viata, primavara, soarele.
Acest triumf al reinvierii si regenerarii nu putea fi invocat decat printr-
un Martisor pe care il daruim celor dragi la 'cap de primavara'.

Mărţişorul este un mic obiect de podoabă legat de un şnur împletit dintr-un fir alb şi unul roşu, care apare în tradiţia romanilor şi a unor populaţii învecinate. Femeile şi fetele primesc mărţişoare şi le poartă pe durata lunii martie ca semn al sosirii primaverii. Împreună cu mărţişorul se oferă adesea şi flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.

Legenda Martisorului

A fost odata ca niciodata, o vreme in care Soarele intruchipat intr-un barbat chipes obisnuia sa coboare pe pamant pentru a dansa hora in sate. Stiind care este noua pasiune a Soarelui, un dragon l-a urmarit si intr-una dintre aceste incursiuni pe pamant, l-a rapit si l-a aruncat intr-un beci, in castelul sau.
Pasarile au incetat sa cante iar copiii nu mai puteau sa rada, dar nimeni nu indraznea sa-l infrunte pe dragon.
Intr-una dintre zile, un tanar curajos a decis sa coboare in beci si sa salveze Soarele. Majoritatea oamenilor l-au insotit, dandu-i tanarului din puterea lor, pentru a reusi sa invinga puternicul dragon.
Calatoria sa a durat trei anotimpuri: vara, toamna si iarna. La sfarsitul ultimului, tanarul a reusit sa gaseasca castelul dragonului, unde era intemnitat Soarele. Si a inceput lupta, care a durat zile pana cand dragonul a fost infrant.
Fara puteri si ranit, tanarul a eliberat Soarele, reusind sa faca fericiti pe toti cei care-si pusesera ultimele sperante in el. Natura a reinviat, oamenii au inceput sa zambeasca din nou, doar flacaul nu a mai apucat sa vada primavara venind. Sangele cald din ranile sale cadea pe zapada.
In timp ce zapada se topea, flori albe, numite ghiocei, mesageri ai primaverii, rasareau din pamantul destelenit. Cand ultimul strop de sange al tanarului s-a scurs pe zapada imaculata, a murit fericit ca viata sa a servit unui scop atat de nobil.
De atunci oamenii obisnuiesc sa impleteasca doi ciucuri: unul alb si altul rosu. La inceputul lunii martie, barbatii ofera aceasta amuleta, numita martisor, fetelor pe care le iubesc.
Culoarea rosie reprezinta dragostea pentru tot ceea ce e frumos si ramane simbolul sangelui bravului tanar. Albul simbolizeaza puritatea, sanatatea si ghiocelul, prima floare care apare primavara.
Semnificatia literara a martisorului este: micul martie. Un martie mai mic pe care sa-l purtam la piepturile noastre pentru ca iarna sa fie uitata si noul an sa inceapa.


Luna martie iti ofera posibilitatea de a vedea cine te apreciaza cu adevarat. Si o simpla felicitare este o modalitate de a-i arata persoanei de langa tine ca inseamna ceva special pentru tine. Luna martie este luna in care nu trebuie sa iti dispara zambetul de pe fata, in care sa radiezi frumusete si sa imparti acest sentiment de bine cu toata lumea din viata ta! Practic, luna martie reprezinta un nou inceput, un inceput al unui anotimp frumos, care iti poate oferi mult mai multe motive de bucurie, in ceea ce priveste frumusetea zilelor si a naturii care se trezeste la viata.