Alexandra

Alexandra

Da din aripi si gaseste

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Scoala cica!

Facuta "mop" de o colega...a "lustruit" cu ea gresia din baia scolii. Un nou titlu de stire pentru a sublinia inca o data ceea ce se intampla in scolile din Romania.  

Ideile potrivit carora elevii merg la scoala pentru a invata, pentru a se maturiza si pentru a-si forma un caracter pe fondul culturii nu mai sunt la moda sau cum spun unii "nu mai sunt in trend".Acum sunt in trend paruielile intre fete, care de cele mai multe ori pornesc de la un "subiect" de gen masculin.

O astfel de intamplare a avut loc din nou intr-un liceu din Ploiesti.Doua eleve, fiecare cu gasca ei de sustinatori s-au retras in baia scolii pentru o mica partida de pumni, picioare si palme peste fata.Cica lucrurile s-au "acidulat" cand una dintre fete a fost pusa la pamant de apriga ei adversara.

Aceste intamplari ar trebui sa ne atraga putin atentia pentru ca au loc din ce in ce mai des in scoli. Se pare ca mai nou scoala a devenit un loc in care fiecare isi rezolva problemele prin intermediul pumnilor.Foarte tare!

miercuri, 27 ianuarie 2010

Sensul vietii!

Totul a pornit de la o discutie la ora de filozofie despre sensul vietii, fiind vorba de Albert Camus, care in "Mitul lui Sisif" avanseaza aceasta idee, de unde apare si intrebarea "Daca viata merita sau nu sa fie traita?".
Dupa mai multe discutii, pareri pro si contra, asa mai filozofice, am degenerat de la subiectul filozofic si am revenit la zilele noastre.
Sunt constienta ca fac parte dintr-o generatie care isi evidentiaza pe zi ce trece lipsurile pe care le are. Dar tocmai pentru ca fac parte din aceasta generatie, nu pot sa nu observ unde am ajuns. Se traieste dupa sloganul "viata trebuie traita la maxim". In unele momente este destul de bine sa tii cont si de acest slogan, insa generatia din care fac parte l-a inteles destul de gresit. Pentru foarte multi, acest slogan inseamna sa faci absolut orice iti trece prin cap, fara sa te gandesti la consecintele gestului tau, spunandu-ti tie insuti ca esti la varsta la care trebuie sa incerci tot si ca, la un momendat, atunci cand va fi timpul sa te asezi la casa ta, te vei cuminti.
Da, sunt de acord ca trebuie sa experimentezi, dar totul are o limita. Cred ca trebuie sa fii sau sa inveti sa fii o persoana echilibrata, care sa stie cand trebuie sa se opreasca. Desi toata lumea spune ca cel mai bine inveti din propriile tale greseli, ce rost are sa ajungi, ca fata, pana la extrema unui avort, cand poti sa inveti sa te protejezi avand ca punct de pornire greselile altora, care dintr-o prostie au ajuns la acest pas? Ce sens are sa ajungi sa bei pana nu mai poti sau chiar sa ajungi sa te droghezi si sa ajungi la spital, cand poti sa vezi asta in jurul tau si sa iti dai seama ca nu, tu nu vrei sa ajungi acolo, nu vrei sa cazi prada viciilor? Si exemplele de acest fel ar putea continua.
Da, viata merita traita la maxim, dar dupa parerea mea este necesar sa fii o persoana echilibrata, care sa stie ce merita experimentat in viata si ce nu, care sa constientizeze ca viata poate fi traita la maxim in diferite feluri si sa nu cazi tot timpul dintr-o extrema in alta.

marți, 26 ianuarie 2010

De ce unii refuza asta?

Vorbeam aseara cu o prietena de familie foarte buna, cu care ma inteleg foarte bine, pot sa vorbesc orice cu ea, ma ajuta atunci cand este cazul.
Dupa ce am vorbit cu ea, am cazut pe ganduri...ea impreuna cu sotul ei muncesc extrem de mult ca sa le fie bine, sa aiba de toate si sa nu le lipseasca nimic, dar amandoi au trecut de varsta de 30 de ani si nu vor sa aiba copii. La fel sunt si sorele ei. Cea mica lucreaza in Germania impreuna cu sotul ei si nu s-au gandit nicio clipa ca vor sa aiba un copil, desi au in jur de 30 de ani, o varsta la care esti destul de matur pentru a putea creste un copil si chiar iti doresti asta. De cea mare, nu are rost sa mai vorbesc, a muncit toata viata pentru a avea de toate si practic, ce are? Masina, casa si bani.
Nu pot sa inteleg astfel de oameni.
Sunt de acord ca pana la o anumita varsta iti faci de cap si te distrezi fara prea multe batai de cap, dar la un momendat fiecare dintre noi se aseaza la casa lui si isi intemeiaza propria sa familie. Teoretic, dupa ce ajungi sa te casatoresti, dupa un anumit timp de la casatorie, depinde de la caz la caz si de la persoana la persoana, ajungi sa iti doresti un copil, ca sa te simti implinit.
Nu inteleg ce rost are sa muncesti toata viata si sa te lupti sa faci cat mai multi bani. Pentru cine faci asta? Ai practic un rost pe lume? Sentimentul pe care il ai atunci cand ai propriul tau copil, este un sentiment unic, grandios, sublim, ce nu poate fi compensat cu faptul ca ai o viata linistita, lipsita de griji.
Este o alta etapa a vietii care trebuie si ea parcursa. Este un nou sentiment de care trebuie sa ai parte. Este ceva ce nu poate fi descris in cuvinte. Practic esti persoana care da viata unei alte fiinte, care cu fiecare zi care trece, iti lumineaza viata.

duminică, 24 ianuarie 2010

De la o prietenie la o relatie.

Intr-o seara in care nu prea aveam multe de facut, ma gandeam asa aiurea la lucrurile care se intampla, la cum evolueaza si asa mai departe.
Intamplator, plutind printre ganduri, am ajuns la concluzia ca tot mai des, intre doi oameni de sex opus, intre care exista o frumoasa prietenie, unul dintre cei doi ajunge sa isi schimbe sentimentele si isi vede bunul/buna prieten/prietena cu alti ochi. Incepe sa isi doreasca un alt tip de relatie, dar din pacate nu tot timpul este posibil.
Exista si cazuri in care, o frumoasa prietenie se transforma intr-o relatie reusita si de durata.
De ce? E destul de simplu dupa mine. Pentru ca doi oameni care au avut o prietenie, au trecut impreuna prin diferite stari, se cunosc unul pe celalalt foarte bine, isi stiu unui altuia atat calitatile, cat si defectele, se pot implica destul de usor intr-o relatie, datorita faptului ca se cunosc destul de bine.
De asemenea, aceasta cunoastere poate sa fie nu tocmai prielnica pentru o relatie din cauza faptului ca se sare peste partea de inceput, peste partea "initiatica" in care fiecare incearca sa il cunoasca pe celalalt, sa ii descopere calitatile, incearca sa afle cum poate sa-i "fure" un zambet dimineata, cum poate sa il faca sa zambeasca atunci cand intervina supararea sau enervarea din cauza problemelor de zi cu zi si multe altele.
O prietenie care dureaza de multi ani, se poate strica intr-o secunda din cauza dragostei, dar la fel de bine, o prietenie se poate transforma in dragoste. O dragoste care sa dureze. Depinde destul de mult si de caracterul persoanelor respective.
Cred ca este necesar sa ai in vedere ambele optiuni, atat varianta roz in care totul o sa fie bine si relatia va dura, dar si varianta mai putin roz in care relatia nu va dura si prietenia se va strica.
In final, cred ca multi isi pun aceste intrebari:
  1. Poate fi prietenia distrusa din cauza dragostei?
  2. Poate fi prietenia transformata intr-o dragoste adevarata?
  3. Poate suferi prietenia din cauza dragostei?
  4. Poate suferi dragostea din cauza unei prietenii?
Hmm...sunt curioasa si de alte raspunsuri, altele decat cele din gandurile mele.

another Top 10!

Stateam aseara si ma gandeam la un fel de top al unor melodii mai romantice, fie de dragoste. In principiu, melodii mai vechi, dar nu numai.

1.


2.


3.


4.

5.


6.


7.


8.


9.


10.

P.S. Te iubesc!

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Top 10!

Cele mai frumoase femei din Romania!

10. Iulia Vantur



9. Andreea Banica


8. Simona Patruleasa


7. Andreea Mantea


6. Alexandra Dinu

5. Monica Barladeanu

4. Valentina Pelinel

3. Claudia Pavel

2. Beatrice Chirita

1 Mihaela Radulescu

P.S. Aveti alte pareri?

miercuri, 20 ianuarie 2010

Cum sa-l cuceresti daca nu cunosti legile flirtului


Metode de a cuceri un barbat sunt foarte multe, si oricum, acestea depinde de inventivitatea si istetimea feminina. Cateva sfaturi:
  • cand ajungi intr-un loc anume si vrei sa flirtezi, ai nevoie doar de 10 secunde ca sa arunci o privire
  • daca reusesti sa te faci remarcata de "victima" pe care ai pus ochii, ramai cu privirea asupra lui, care se traduce prin "fii atent la mine!"
  • dupa ce i-ai atras atentia, cobori incet pleoapele si iti mangai parul
  • il privesti din nou, zambesti, iar daca te gaseste simpatica, va veni la tine si conversatia va incepe
  • in timp ce el vorbeste, il privesti drept in ochi
  • la prima intalnire nu vorbi mai mult decat este necesar, lasa-l pe el sa isi descarce sufletul
  • nu-i telefona tu prima si in niciun caz de 2 ori in aceiasi zi
Restul, sunt lucruri care decurg normal.
Conform unui studiu realizat recent, s-a ajuns la concluzia ca barbatii nu pricep aluziile fine al reprezentantelor sexului frumos, fiind mult mai deschisi la intentiile exprimate direct. Se pare ca barbatii sunt tot mai putin dornici si capabili sa descifreze ce se ascunde in spatele unor vorbe frumos ticluite de interlocutoarele lor, chiar daca deseori acestea sunt insotite de un limbaj al trupului foarte expresiv.
Rezultatul acestui studiu? Barbatii au fost de parere ca invitatiile la cina sau la cinema sunt cele mai atractive, acestea fiind urmate de schimbul numerelor de telefon sau de alte intrebari la fel de directe. In schimb, femeile au ales frazele speciale, usor aluzive, care dau de inteles ca ar putea urma ceva deosebit.
Conducatorul studiului, psihologul Joel Wade, spune ca barbatii, mai nou, se tem ca vor percepe gresit anumite semnale transmise de o persoana de sex opus si atunci evita sa reactioneze de teama unui esec, in timp ce replicile explicite ii linistesc si ii asigura ca nu vor da gres daca incearca o abordare!

joi, 14 ianuarie 2010

Prima intalnire

Cred ca pentru toata lumea, prima intalnire reprezinta punctul de pornire spre ceva nou, necunoscut as putea spune, astfel ca, impresiile de la prima intalnire sunt destul de importante.
Sunt si situatii in care, persoana cu care te intalnesti se dovedeste a fi plictisitoare, fara simtul umorului si toate incercarile de a gasi un subiect comun esueaza. In situatii de genul acesta, prima intalnire se poate transforma si in ultima intalnire cu persoana respectiva.
Avand in vedere ca toata lumea pune accent pe vestimentatie, la prima intalnire conteaza si felul in care te imbraci, pentru ca asta se vede prima data. Abia apoi, treptat, se cunoaste si interiorul unei persoane. Eu personal, la prima intalnire imi place sa fiu destul de naturala. In principiu as adopta o tinuta in care sa ma simt bine, relaxata, dar care, in acelasi timp, sa imi scoata si feminitatea in evidenta(aici nu ma refer la decolteuri sau fuste pana in fund, pentru ca poti sa iti pui feminitatea in evidenta si daca nu "dai tot din casa").
In ceea ce priveste locul, un loc public mi se pare destul de potrivit, care sa fie linistit, sa fie o atmosfera placuta, iar pe fundal o muzica foarte relaxanta.
La inceputul primei intalniri, eu sunt putin mai rezervata, deoarece imi place sa conturez si o nota de mister in ceea ce ma priveste. Dar asta nu inseamna ca nu sunt vorbareata si glumeata, iar daca cel cu care ma intalnesc este si el glumet, atunci este perfect, deoarece imi place foarte mult sa rad...asa ca ar avea un punct in plus.
Dupa primele intrebari care par mai monotone si pe care le intalnesti mai tot timpul, dupa ce atmosfera se mai destinde, incerc sa ating unele subiecte comune, de unde discutia poate lua amploare si putem pierde notiunea timpului. Cred ca in aceste situatii, spontaneitatea este o calitate, pentru ca daca cumva se instaleaza primele "trepte" ale monotoniei, faptul ca esti spontan, inlatura imediat acele trepte.
Daca prima intalnire este reusita, cu siguranta vor veni si altele!

P.S. multumit balauru?:D

marți, 12 ianuarie 2010

duminică, 10 ianuarie 2010

!?

Cu fiecare zi care trece, dai peste mai multi oameni care tot timpul actioneaza in defensiva. In momentul in care iti spui parerea, la care de altfel ai tot dreptul si care poate se afla in contrarietate cu o alta parere, lumea sare ca arsa. Si cauta sa vada daca gaseste ceva, ceva care nu e bine, pentru ca nah, in zilele noastre nu se lasa nimeni!
Lumea critica imediat. Incerci sa iti spui o parere, care de altfel e in contrarietate cu parerea altcuiva, toti revin cu o alta replica,dupa ce a stat sa se gandeasca daca a gasit ceva in neregula la parerea ta si apoi o alta replica si discutia poate continua la infinit. Daca te intrebi de ce? Raspunsul e simplu. Ai fost ironic in parerea pe care ai expus-o.

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Barbatii !!!

"Cand priveste sanul unei femei, barbatul vede dublu."
Alexandr Gh Radu
"Sunt barbati care nu pot cuceri o femeie, decat daca se prezinta singuri la concurs si nu o pot pastra decat daca nu se iveste un concurent. Asemenea barbati in realitate sunt interimari, niciodata titulari."
Garabet Ibraileanu
"Este un adevar recunoscut de toata lumea ca un barbat singur, aflat in posesia unei averi frumoase, are negresit nevoie de o sotie."
Jane Austen
"Un barbat care stie totul despre femei nu stie nimic despre una singura."
John Ernst Steinbeck
"Barbatii la care ne gandim se pot imparti in doua clase: barbati care ar trebui sa ne placa, dar nu ne plac si barbati care nu au niciun motiv sa ne placa, dar ne plac."
Jerome Klapka Jerome
"Barbatii vor sa fie prima dragoste pentru femei, in timp ce femeile vor sa fie ultima dragoste pentru barbati."
Oscar Wilde

This is me!

fun quiz for myspace profile and blog

Lets101 Quizzes - Blog Quizzes

marți, 5 ianuarie 2010

Aparente!

"Daca-ti voi spune ca ciuma se raspandeste prin cocosati, te vei inspaimanta de numarul cocosatilor; desi pana acum nici nu-i baga in seama."
Antoine de Saint -Exupery
"Fiecare obraz isi confectioneaza cu mare arta o masca prietenoasa, dar in inima lor nu intalnesti decat minciuna si perfidie."
Ernst Theodor Amadeus Hoffmann
"Masca pe care unii oameni si-o pun poate fi mai esentiala si mai adecvata fiintei decat fata pe care o au."
Lucian Blaga

Amorul propriu!

"Amorul propriu este cel mai delicat si mai vivace dintre toate defectele noastrel; o nimica toata il raneste, dar nimic nu-l poate ucide."
John Petit -Senn
"Toate pasiunile se stang cu varsta; amorul propriu nu moare niciodata."
Voltaire
"Placerile amorului propriu nu cicatrizeaza pentru mult timp ranile inimii."
Alexandre Dumas

duminică, 3 ianuarie 2010

Love!

"E periculos sa iubesti! Iubirea e ca un drog! La inceput ai senzatia de euforie, de abandon total. Apoi, a doua zi vrei mai mult, inca nu e un viciu, dar iti place senzatia si iti inchipui ca o poti tine sub control. Te gandesti la persoana iubita vreme de doua minute si uiti de ea vreme de trei ore. In scurt timp insa, te obisnuiesti cu acea persoana si incepi sa fii complet dependent de ea. Acum te gandesti la ea trei ore si o uiti doua minute. Daca ea nu e langa tine, incerci acea senzatie ca si drogatii cand nu isi obtin drogul. In acel moment, asa cum drogatii fura si se injosesc ca sa faca rost de ceea ce le trebuie, si tu esti dispus sa faci orice pentru dragoste!"
Paulo Coelho

vineri, 1 ianuarie 2010

"La multi ani" 2010!


Si uite-asa a mai trecut inca un an.
A trecut si noaptea dintre ani, despre care toata lumea are ceva de spus in legatura cu superstitiile cum ar fi ca: nu trebuie sa plangeti si sa va certati pentru ca se spune ca asa va fi tot anul, trebuie sa purtati ceva rosu dar de ce nu se stie, dupa ora 12, prima persoana care intra in casa trebuie sa fie un barbat si asa mai departe. Restul superstitiilor nici nu are rost sa le pomenesc deoarece sunt chiar penibile.
Se mai spune ca daca nu respecti obiceiurile o sa aveti parte de un an prost si asa mai departe sau se mai spune ca asa cum te prinde ora 12 vei fi tot anul. Hai sa fim seriosi! Lucrurile care se intampla pe parcursul unui an se intampla pentru ca se intampla si la ceea ce se intampla mai ai si tu o mica contributie, ca doar tu ca om alegi ce sa faci, atunci cand ai de unde. Nu poti sa ajungi la sfarsitul anului si sa spui ca, din moment ce anul acesta a fost prost, inseamna ca la ora 12 trebuie sa fiu cel mai fericit si cu multi bani in buzunar, ca sa am un an cat mai bun. Infine...oricum sunt si oameni care cred in asta si nu prea ai ce sa le faci, pentru ca fiecare om este liber sa creada ceea ce vrea.
Asa ca, ce pot eu sa zic in final, "LA MULTI ANI" si fara prea multe detalii, un an nou, exact asa cum ati visat, in care toate dorintele tuturor sa se indeplineasca!

Happy new year!